Autor: Redakce
Sdílet článek

Víkendový SUMÁR (39. TÝŽDEŇ)

AHOJ žlto-čierna rodina. Ďalší víkend s bohatou porciou súťažných duelov je za nami a my si ho zrekapitulujeme v našom tradičnom sumári. Chcete sa dozvedieť to, ako sa darilo našej futbalovej rodine? Tak sa pohodlne usaďte a ideme na to...

A tím

Začíname našim áčkom. Zverenci trénera Andreja Štellára sa naposledy predstavili v sobotu 30. septembra v zápase 9. kola IV. ligy BFZ na pôde celku SDM Domino. Naši chlapci potvrdili skvelú formu a pripísali si na svoje konto víťazstvo 4:0. Presné zásahy v žlto-čiernom drese zaznamenali Lukáš Čemba, Ivan Betík, Dávid Hedera a Patrik Špak. Pre naše áčko to bola ôsma výhra v sezóne, po ktorej je s 25 bodmi na vedúcej pozícii v ligovej tabuľke. Nasleduje hodnotenie hlavného trénera.

Každý si myslel, že po deviatich góloch proti Vrakuni, prídeme na Domino a suverénne vyhráme znova. Hráči si to mysleli tiež, trošku hrboľaté ihrisko, užšie ihrisko, brániaci súper a zrazu bol prvý polčas problém. Nedostávali sme domácu obranu pod tlak, čo bol zámer, v osobných súbojoch sme nedominovali a vyzeralo to, že hráme "profesorsky". Museli sme cez prestávku zvýšiť hlas v kabíne, vymenili sme dvoch hráčov a zmenili sme niektoré veci. Nastala pozitívna zmena, dali sme 4 góly a dotiahli zápas do víťazného konca. Sú aj také zápasy, nezatracujem svojich hráčov, naopak je to pre nich skúsenosť, z ktorej si musia zobrať ponaučenie. Ideme ďalej, budeme naďalej pracovať a verím, že predvedieme konzistentný celozápasový výkon aj proti NŠK na domácej pôde.

U19/U17

Cez víkend, konkrétne v sobotu 30. septembra sa pustili do ďalších súťažných duelov aj naše dorastenecké družstvá U19 a U17, ktoré čakali zápasy 8. kola II.LSD, resp. II.LMD na domácom ihrisku v Stupave proti tímu MŠK Púchov. Starší dorastenci napokon po bojovnom výkone remizovali 1:1. Ako jediný sa v interistickom drese zapísal na streleckú listinu Tomáš Petrovaj. Pre U19 to bol druhý nerozhodný výsledok v ročníku, po ktorom je táto kategória v tabuľke na priebežnom 12. mieste s 8 bodmi na konte. A keďže v tomto zápase zastúpil Miroslava Janteka na lavičke staršieho dorastu tréner Michal Pančík, tak práve on nám zhodnotil remízový duel.

Náš výkon v zápase s Púchovom bol z našej strany veľmi slušný a chýbal len víťazný rezultát. Na gólové príležitosti sme jednoznačne vyhrali, keď sme si vypracovali 4 či 5 gólových príležitostí. Bohužiaľ na remízu 1:1 hosťujúcemu Púchovu stačila jediná príležitosť. V závere nám trochu odišli sily a už sme neboli schopní po vyrovnaní so zápasom niečo urobiť.

Mladšia kategória pre zmenu ťahala za kratší koniec proti rovesníkom z Púchova a to výsledkom 0:1. Pre U17 to bola iba druhá prehra v sezóne a momentálne tejto kategórii patrí so 14 bodmi v ligovej tabuľke 6. miesto. Dorastenci, hlavu hore a ide sa ďalej. Opäť nasleduje hodnotenie zápasu Michalom Pančíkom.

V zápase s Púchovom dostali príležitosť predovšetkým hráči, ktorí hrávajú trochu menej. Povedal by som, že nikto z našich hráčov vyložene nesklamal, ale ani neoslnil. Opticky sme síce boli v zápase dominantnejší, ale bohužiaľ sme boli pred bránou súpera neefektívni. Naopak súper skóroval z ojedinelej štandardnej situácie a keďže strelil o gól viac ako my, tak zaslúžene vyhral.

U16

Poďme aj na kategóriu U16, ktorá si ale cez víkend dopriala zaslúžené voľno. Zverencov trénera Rudolfa Sekota čaká najbližšie dohrávka 6. kola III. liga MD-U17 na domácej pôde na Drieňovej, kedy v stredu 4. októbra privítajú o 16:30 celok TJ Záhoran Jakubov. Chlapci, držíme Vám palce.

U15/U14

Počas uplynulých dní sa nám predstavili aj žiacke kategórie. V sobotu 30. septembra čakali kategórie U15 a U14 zápasy 6. kola I. LSŽ. No a naši chlapci sa nám pustili plnou parou vpred do bratislavských derby zápasov proti ŠK Slovan Bratislava. Staršia kategória v poriadne dramatickom stretnutí prehrala najtesnejším rozdielom 0:1. Mladšia kategória nanešťastie prehrala 0:8.

U13/U12

Rovnako v sobotu 30. septembra sa do bratislavského derby pustili, tentoraz v rámci 2. kola I. LMŽ a na domácom ihrisku na Drieňovej, kategórie U13 a U12. Staršia kategória zvíťazila 6:0, mladšia prehrala 1:12.

WU19/WU15/WU11

Pokračujeme našimi dievčatami. Začíname kategóriou WU19, ktorá si cez víkend oddýchla a najbližšie sa pustí, v pondelok 2. októbra, do zápasu 4. kola III. ligy ŽENY BFZ na pôde družstva FKM Stupava. Výkop je naplánovaný na 17:30 a my Vám dievčatá držíme palce. Ešte dodáme, že tento zápas si zosumarizujeme v našom najbližšom "žlto-čiernom víkende".

Poďme aj na kategóriu WU15. Tú čakal tretí zápas v sezóne II. liga žiačok - WU15. V nedeľu 1. októbra doma na Drieňovej privítali žlto-čierne hráčky na čele s trénerkou Alexandrou Števaňákovou súperky z NŠK 1922 Bratislava. Dievčatá podali skvelý výkon a napokon zvíťazili 2:0. Nasleduje hodnotenie už vyššie spomínanej trénerky.

Súper nakopával veľa dlhých lôpt a bol to veľmi vyrovnaný celý zápas. Snažili sme sa akcie súpera likvidovať už od rozohrávky. Oba tímy mali slušné šance na zakončenie, ale z našej strany tam bolo viac striel na bránku. Naše dievčatá si nakoniec poradili s aktívnou hrou súpera a vyhrali 2:0. Góly zaznamenali Stela Prétiova a Terezka Sibertová.

Nateraz je to od nás všetko, ĎAKUJEME žlto-čierna rodina.

Fotogaléria