Autor: redakce
Sdílet článek

TJ Rovinka 1:1 FK INTER Bratislava - prvý jarný ligový zápas pohľadom trénera Hudeca a strelca gólu Bellása

Žlto-čierna rodina AHOJ.

Prvý ligový zápas v novom kalendárnom roku je za nami. Na ihrisku OFK Dunajská Lužná si naši chlapci zmerali sily v rámci 16. kola III. ligy Bratislava s tímom TJ Rovinka. Už v 9. minúte sa súper ujal vedenia, ale po bojovnom výkone zabezpečil družine trénera Hudeca cenný bod presným zásahom z bieleho bodu v 90. minúte Pavol Bellás.

Pavol Bellás:

Vedeli sme, že hráme proti tímu, ktorý doteraz inkasoval iba sedem gólov a je v ligovej tabuľke pred nami. V úvode stretnutia sme inkasovali lacný gól, čo nás veľmi mrzí. Následne sme ale počas celého zápasu mali viac-menej loptu pod kontrolou a na našich kopačkách. Sme radi, že sa nám v závere podarilo vyrovnať a odchádzame tak s cenným bodom. Na jednej strane je skvelé, že sme neťahali za kratší koniec, ale vzhľadom na to, že do každého zápasu ideme s cieľom zvíťaziť, tak ten bodík sa nám asi máli.

Boli ste určený na pokutový kop už pred samotným zápasom alebo ste sa s chlapcami dohodli v priebehu niekoľkých sekúnd na hracej ploche, že práve vy zoberiete zodpovednosť na vlastné plecia?

Na pokutový kop nie je nikto určený, ale keďže už počas prípravy som sa nebál postaviť si loptu na biely bod, povedal som si, že to zoberiem na seba.

Budete platiť aj nejaké "prískočné" za prvý ligový gól v žlto-čiernom drese?

To už je otázka na pokladníka šatne.. (smiech)

Tak teda, aby sme si to ešte raz zrekapitulovali. Naši chlapci v zápase 16. kola remizovali s tímom TJ Rovinka 1:1. Celkovo si tak pripísali na svoje konto tretiu remízu v sezóne. Aktuálne im patrí v ligovej tabuľke 4. miesto so ziskom 33 bodov. V každom prípade pre Ladislava Hudeca to bol prvý ostrý zápas v službách nášho milovaného Interu v pozícii hlavného trénera.

Ladislav Hudec, tréner:

Jar sme odštartovali remízou, čo sa nám máli. Od začiatku sme kontrolovali hru, ale súper nám to sťažoval dobrou pozičnou hrou. Už v 4. minúte sa po akcii Joseho Tovara dostal k lopte Luky Čemba, ale ľavačkou netrafil prázdnu bránu. Následne sa potvrdilo staré známe "nedáš - dostaneš" a po našej strate lopty sa súper gólovo presadil. Tečovaná lopta našla súperovho hráča a ten dokázal skórovať. Vyzeralo to na postavenie mimo hry, ale hlavný rozhodca uznal presný zásah. V ďalších našich príležitostiach sa nepresadili Pollák a Dolán. Aj Pavol Bellás mal dobrú príležitosť, ale jeho pokus z priameho kopu zastavila konštrukcia brány. Na súpera sme neustále tlačili, ale stále nám niečo chýbalo k tomu, aby sme sa gólovo presadili.

Druhý polčas sa niesol v podobnom duchu. Aj keď v tíme súpera bolo niekoľko kvalitných hráčov, ktorí nás vedeli dostať pod tlak, tak náš brankár bol v podstate bez práce. Bránu Rovinky sme ohrozili po niekoľkých štandardných situáciách, ale stále platilo to, že nám vo finálnej fáze chýbalo pokojnejšie riešenie. V každom prípade v závere a teda v 90. minúte sme dokázali vyrovnať zásluhou Bellása, ktorý premenil pokutový kop. Ten rozhodca nariadil po tom, čo súperov hráč vrazil do nášho hráča. Škoda, mali sme vyhrať, ale ideme ďalej.

ĎAKUJEME fanúšikom za ich podporu.

Chlapcom a celému realizačnému tímu ďakujeme a rovnako ĎAKUJEME aj žlto-čiernym fanúšikom za ich skvelú podporu. Najbližšie sa predstavíme v zápase 17. kola v nedeľu 27. marca na ihrisku FC Žolík Malacky. Výkop duelu ja naplánovaný na 15:00. Žlto-čierna rodina, vidíme sa!