Autor: redakce
Sdílet článek

Jozef Rejdovian a Pavol Bellás. Naše prvé zimné posily.

Žlto-čierna rodina AHOJ.

Tak ako ste si mohli všimnúť na našom Facebooku, resp. na Instagramovom konte, máme prvé zimné posily. Prví dvaja páni, ktorí sa rozhodli posilniť naše milované žlto-čierne farby sú Jozef Rejdovian a Pavol Bellás. Chlapcov sme celkom pochopiteľne nenechali na pokoji a rozhodli sme sa ich v krátkosti vyspovedať. Tak teda poďme na to.

Páni, v prvom rade ĎAKUJEME, že ste si našli čas na krátky rozhovor. Nebudeme zdržovať a ideme rovno na vec. Prezraďte nám, čo vás presvedčilo posilniť naše žlto-čierne farby? Prečo ste si vybrali práve FK INTER Bratislava?

J.R. - Presvedčila ma najmä vízia, korektné rokovania s klubom a tiež chuť hrať opäť na SR. Ide o tradičný slovenský klub s viacerými klubovými úspechmi, ktorý v minulosti vychoval niekoľko výborných futbalistov a reprezentantov. V niektorých prípadoch môžeme hovoriť doslova a do písmena aj o legendách slovenského futbalu. Takýto klub patrí nielen do druhej, ale určite aj do najvyššej futbalovej súťaže. Podľa všetkého tomu verí aj vedenie klubu a aktuálne robí maximum, aby sa INTER postupne vrátil tam, kam patrí. Práve preto som tu a som poctený. 

P.B. - V Rakúsku som sa dostal do slušnej streleckej formy. Čakal som na nejakú lepšiu ponuku a zároveň na novú motiváciu. Zhruba 2-3 týždne po ukončení ligového ročníka ma kontaktoval Inter, či by som nechcel byť jeho súčasťou. Aj napriek tomu, že som mal viaceré ponuky z Rakúska vyhrala ponuka z Interu.

Ako prebiehali rokovania?

J.R. - Rokovania prebehli rýchlo, korektne a v podstate sme sa dohodli bez väčších problémov. Aj to svedčí o tom, že to v klube myslia vážne. 

P.B. - Rokovania prebiehali v podstate jednoducho a plynulo. Ak sa nemýlim, tak sa zhruba do dvoch týždňov všetko zrealizovalo aj s podpisom zmlúv.

Aké sú vaše prvé dojmy z nášho rodinného klubu?

J.R. - Zatiaľ som mal možnosť spoznať len zopár ľudí zo štruktúr klubu na čele s majiteľom p. Palenčárom a samozrejme prevládajú najmä pozitívne dojmy. Verím, že ďalšie pribudnú, keď spoločne začneme prípravu.

P.B. - Popravde som ešte nebol s chalanmi z kabíny ani na tréningu, ale prvé dojmy sú skvelé. Tak ako už bolo viackrát spomenuté, v tomto klube je cítiť rodinné prostredie, ktoré vytvárajú najmä ľudia. Takže prvé dojmy ma tešia a zároveň ma presvedčili aj o ambíciách tohto klubu.

Aké ciele si dávate v žlto-čiernom drese?

J.R. - Máme jeden spoločný cieľ a to je postup do 2. ligy.

P.B. - Tak nebudeme si klamať, tím ako Inter patrí do vyššej ligy. Budeme robiť všetko preto, aby sme od leta 2022 hrali 2. najvyššiu slovenskú súťaž. Tento klub má bohatú históriu a my sa ju budeme snažiť obnoviť. Samozrejme, individuálny cieľ je dať čo najviac gólov a pomáhať tak mužstvu. To sa od útočníka pochopiteľne očakáva.

Hrali ste v minulosti s niektorými aktuálnymi členmi kádra A-tímu, resp. poznáte sa s niektorými našimi hráčmi?

J.R. - V jednom klube som pôsobil spoločne len s Matúšom Antošíkom v Zlatých Moravciach, ale to už bolo dávno, asi 5 rokov dozadu. Tomáša Majtána samozrejme poznám, ale skôr ako protihráča, keď som ešte hrával v Dukle Banská Bystrica a on v Žiline. V tej dobe patril k najlepším útočníkom ligy, takže dúfam, že to v nohe stále má a budeme si rozumieť aj ako spoluhráči na ihrisku. A osobne poznám ešte jednu brankársku legendu Interu - Maťa Krnáča, s ktorým som mal tú česť pôsobiť v Rakúsku. 

P.B. - Poznám akurát asistenta trénera Patrika Fedora.

Čo by ste odkázali fanúšikom žlto-čiernej rodiny? 

J.R. - Aby nám fandili a podporovali nás v boji za spoločným cieľom.

P.B. - Aby nam fandili v každom jednom zápase a spoločne sme dostali Inter tam, kam patrí.

Chlapcom ĎAKUJEME za rozhovor a samozrejme im držíme v našom žlto-čiernom drese palce.

Vizitka

Meno a priezvisko: Jozef Rejdovian 

Vek: 30 rokov

Post: ofenzívny stredný stredový hráč

Posledný klub: SC Kittsee 

Kariéra: Jozef futbalovo vyrastal v Banskej Bystrici. Počas svojej kariéry si na slovenských trávnikoch zahral v drese už spomínanej Banskej Bystrice, tak isto aj Zlatých Moraviec a Pohronia. Je to hráč, ktorý hrával aj za hranicami Slovenska a to v Rakúsku. V tímoch SC/ESV Parndorf, Rohrendorf a naposledy v SC Kittsee.

Vizitka

Meno a priezvisko: Pavol Bellás 

Vek: 24 rokov

Post: hrotový útočník

Kariéra: Pavol je odchovancom Mfk Zemplín Michalovce. Postupne prešiel klubmi ako Zemplín Michalovce, Slavoj Trebišov, Liptovský Mikuláš, MFK Vranov nad Topľou a naposledy pôsobil v rakúskom SC Kittsee. Má na konte aj štarty v najcennejšom drese v kategóriach U17, U18 a U19. Od malička hráva na pozícii hrotového útočníka. Ako sám tvrdí, najlepšie sa cíti v pokutovom území súpera.  No jedným dychom treba dodať, že naposledy v Rakúsku nastupoval aj na pozícii 10-tky. Svoje strelecké schopnosti potvrdil aj v poslednom roku, kedy v 33-och zápasoch za hranicami Slovenska napol sieť za súperovým brankárom celkovo až 23-krát.