Autor: Redakce
Sdílet článek

Žlto-čierny VÍKEND

Ahoj žlto-čierna rodina. Ďalší súťažný víkend prichádza a my sa pozrieme na to, čo nás čaká v najbližších dňoch. Okrem iného v krátkosti vyspovedáme staronového trénera našej vlajkovej lode Andreja Štellára. Ideme na to...

Začíname našim áčkom, ktoré sa predstaví v súboji 12. kola TIPOS III. ligy skupiny západ, kedy v sobotu 19. októbra privíta na domácej pôde na Pasienkoch celok MŠK Fomat Martin. Ak sa pozrieme na posledné vzájomné zápasy proti spomínanému súperovi, tak tie sa odohrali v sezóne 2022/2023, kedy v oboch prípadoch bol úspešnejší tím z Martina. Čo sa týka situácie v tabuľke, tak Martin je momentálne s 11 bodmi na 11. mieste, zatiaľ čo naši chlapci sú na 8. mieste so 17 bodmi na konte. Zaujímavosťou tohto stretnutia, ktoré odštartuje o 14:30 je fakt, že pre staronového trénera Andreja Štellára to bude druhá domáca premiéra na lavičke žlto-čiernych v jeho doterajšej kariére. Práve preto sme sa rozhodli vyspovedať nášho kormidelníka. Poďme na to...

Pán tréner, v prvom rade nám prezraďte, ako sa máte pre vás v poriadne divokom období? (úsmev)

Ďakujem za takú ľahšiu otázku na úvod. (smiech) Prežívam trošku hektické obdobie, ale vo futbale to tak občas býva, inak vcelku fajn.

Ako ste prežívali návrat na lavičku nášho milovaného klubu?

Bolo to všetko veľmi narýchlo, ale snažil som sa hneď preorientovať, predsa len mužstvo poznám a aj hráči, ktorí postupne prišli do Interu sú mi nie až tak neznámi. Hlavne Maťo Barborka, Miro Mentel, či Juraj Piroska mi vo všetkom ochotne pomohli. Boli sme stále v kontakte, takže bolo o to ľahšie naskočiť do rozbehnutého vlaku. Vo vnútri som to prežíval emotívnejšie, ale snažil som sa ostať pokojný a pragmatický. Potrebovali sme ten zápas v Malackách zvládnuť.

Príprava na zápas bola pre Vás veľmi krátka. Čo ste chlapcom povedali a ako ste využili tento krátky časový úsek na prípravu na zápas?

Bola to naozaj veľmi krátka príprava. Malacky doma ešte neprehrali, takže rozobrali sme si súpera a povedal som hráčom, čo by na nich mohlo platiť. Dôležitá bola "hlava". Snažil som sa hráčov presvedčiť, že máme kvalitatívne lepší káder, len si treba veriť a ukázať to na ihrisku... spolu ako jeden človek a nie ako jednotlivec. Urobil som nejaké zmeny, ktoré som prispôsobil taktike na súpera a prišli sme domácim ukončiť sériu bez prehry v domácom prostredí.

Ako by ste zhodnotili duel na pôde Malaciek?

Začali sme aktívne, čoho výsledkom bol aj úvodný presný zásah, keď Mészáros dokončil tlak na súpera a bol odmenený gólom. Mali sme slušnú pasáž, keď sme dostali domácich pod tlak, no škoda, že sme v tejto fáze nepridali druhý gól. Súper bol aktívny najmä v rýchlych protiútokoch, ale naša defenzíva na čele s brankárom pracovala dobre. Druhý polčas sme sa zbytočne stiahli hlbšie a domáci zvyknutí na horší terén hrali nátlakový futbal. Vrcholom tohto tlaku bola penalta, ktorú Šulla perfektne chytil a podržal nás aj pri ďalších šanciach domácich. To bolo kľúčové v zápase. Po rýchlom protiútoku sme zvýšili na 2:0, ale dlho sme vedenie o dva góly neudržali. Domáci znížili po chybe v našej defenzíve, ale prišiel rohový kop Juraja Pirosku, ktorý skončil napokon v bráne a týmto exportným gólom sme uzavreli skóre zápasu. Chlapci na zlom teréne bojovali, mali túžbu po víťazstve, a to je pozitívne do ďalších bojov.

Tak a teraz prichádza na rad zásadná otázka. Prečo ste sa rozhodli vrátiť do našej futbalovej rodiny? Čo Vás presvedčilo?

V Šali to nevyšlo, ale to sa stáva, je to futbal. Inter sa rozišiel s trénerom a som šťastný, že voľba padla na mňa. Niečo sme spolu dokázali, nerozišli sme sa v zlom a som rád, že som späť. Neobvyklé, ale som znovu žlto-čierny. 💛🖤

Aké plány, resp. ciele si dávate do konca jesennej časti?

Káder, ktorý sa vyskladal má vysokú kvalitu, len nie vždy fungovala chémia ako mala. Mojou úlohou je získať v zostávajúcich kolách čo najviac bodov a tomu bude prispôsobené všetko. Musíme byť sebavedomejší. Máme dosť skúsených hráčov, ale aj mladých. Treba to správne namixovať. Systémové, kondičné a ďalšie veci budeme riešiť v zimnej príprave.

Čo by ste na záver nášho krátkeho rozhovoru odkázali celej žlto-čiernej rodine?

Som rád, že ma Inter opäť prijal do žlto-čiernej rodiny. Budem robiť maximum pre to, aby fanúšikovia odchádzali zo zápasov spokojní a hrdí na svoj milovaný klub.

Na záver rozhovoru ešte doplníme, že naša vlajková loď si teda pripísala na pôde Malaciek, pod vedením staronového kormidelníka, víťazstvo 3:1. Pre naše áčko to bola piata výhra v tejto sezóne. Trénerovi Andrejovi Štellárovi ďakujeme za rozhovor a veríme, že sa mu bude dariť na žlto-čiernej lavičke tak ako v minulosti, resp. ako v poslednom súťažnom stretnutí.

No a my pokračujeme ďalej...

Cez víkend sa v súťažných zápasoch predstavia aj naše dorastenecké kategórie. Družstvá U19 a U17 vycestujú v nedeľu 20. októbra, v rámci 10. kola II. LSD, resp. II. LMD v skupine západ na pôdu tímu FKM Karlova Ves Bratislava. Staršia kategória odštartuje svoj duel o 11:00, mladšia tradične o čosi neskôr a to o 13:30. Obom dorasteneckým kategóriám držíme palce.

Poďme na ďalšiu kategóriu, našu U16, ktorá sa predstaví v nedeľu 20. októbra v 10. kole III. ligy MD U17 v skupine "C", kedy ju čaká duel na domácej pôde na Drieňovej proti tímu TJ Slovan Viničné. Zverenci trénera Václava Měšťana naskočia do spomínaného stretnutia o 11:30. Chlapci, držíme Vám palce.

Poďme na žiacke kategórie. Starší žiaci, a teda družstvá U15 a U14 sa predstavia v ďalšom súťažnom zápase v sobotu 19. októbra, kedy vycestujú na ihrisko celku MŠK Senec. Pôjde o stretnutia v rámci 9. kola I. LSŽ. Staršia kategória má naplánovaný výkop o 10:00, mladšia tradične o čosi neskôr, a to o 12:00.

Proti rovnakému súperovi a v rovnaký deň, ale na domácej pôde na Drieňovej, sa predstavia aj mladší žiaci. Kategórie U13 a U12 čakajú stretnutia v rámci 9. kola I. LMŽ. Staršia kategória naskočí do zápasu o 10:00, mladšia kategória o 11:30.

Nateraz je to od nás všetko, ĎAKUJEME žlto-čierna rodina.