Autor: Redakce
Sdílet článek

Víkendový SUMÁR

Ahoj žlto-čierna rodina. Ďalší súťažný víkend je za nami a nám nezostáva nič iné ako si ho tradične zrekapitulovať. Ideme na to...

Začíname našim áčkom, ktoré sa predstavilo v súboji 11. kola III. ligy skupiny západ, kedy už v piatok 11. októbra vycestovalo na ihrisko celku Spartak Myjava. Naši chlapci pod vedením dvojice Miroslav Mentel a Juraj Piroska dokázali zvíťaziť po výsledku 2:1. Presné zásahy zaznamenali Pavol Bellás a Marek Sokol. Pre našu vlajkovú loď to bola štvrtá výhra v ročníku. Nasleduje hodnotenie zápasu pohľadom trénera Miroslava Mentela.

Videli sme v daždivom počasí vyrovnaný zápas, ktorý sa aj napriek spomínanému počasiu odohral na dobrom teréne. Po inkasovanom góle sme spravili striedania, ktoré oživili našu hru. Najmä treba spomenúť Karola Mészárosa, ktorý asistoval pri oboch našich presných zásahoch. Teší nás, že aj po tom čo sme prehrávali, sme dokázali ísť sa víťazstvom.

Keď sme pri našom áčku, tak jedným dychom dodáme, že ďalší súťažný zápas odohrajú naši chlapci už v stredu 16. októbra, kedy sa v dohrávke 7. kola predstavia na pôde celku FC - Žolík Malacky. Výkop stretnutia je naplánovaný na 15:00. Páni, držíme Vám palce.

Cez víkend sa v súťažných zápasoch predstavili aj naše dorastenecké kategórie. Družstvá U19 a U17 privítali v nedeľu 13. októbra, v rámci 9. kola II. LSD, resp. II. LMD v skupine západ na domácej pôde na Pasienkoch celok MFK Skalica. Staršia kategória prehrala výsledkom 1:4. Jediný presný zásah v žlto-čiernom drese zaznamenal Leo Rehúš. Pre zverencov trénera Michala Pančíka to bola siedma prehra v aktuálnej sezóne, po ktorej sú so šiestimi bodmi na priebežnom 13. mieste.

Čo sa týka mladšej kategórie, tak tá dokázala zvíťaziť 2:0, a to vďaka gólom Adama Čekovského a Nikolasa Adámika. Pre družinu trénera Rudolfa Sekota to bola siedma výhra v sezóne. Nasleduje hodnotenie hlavného kormidelníka.

Počas celého zápasu sme kontrolovali priebeh hry my. Chlapci boli trpezliví pri hre s loptou a postupne si vytvárali príležitosti. Dve z nich sme využili, a tak sme zaslúžene vyhrali.

Poďme na ďalšiu kategóriu, našu U16, ktorá sa predstavila v nedeľu 13. októbra v 9. kole III. ligy MD U17 v skupine "C", kedy ju čakal duel na ihrisku tímu FK Dúbravka. Zverenci trénera Václava Měšťana rozdrvili súpera vysoko 9:1.

Na streleckú listinu sa zapísali Oliver Oleár, Andreas David, Tadeáš Zajarný, Adam Moravčík, Marko Hollý, Šimon Mihalovič, Richard Fekete a dva presné zásahy pridal Timofyi Riabokon. Pre rozoberanú kategóriu to bolo ôsme víťazstvo v sezóne, po ktorom je na vedúcej priečke s 25 bodmi na konte. Ako ale videl samotný duel hlavný kormidelník?

V dnešnom zápase sme potvrdili úlohu favorita a lídra priebežného poradia. Na umelú trávu sme si pomerne rýchlo zvykli a celý tím kombinačnou hrou rozobral súpera. Naozaj, veľmi dobré veci ukázali v tomto stretnutí na hracej ploche naši hráči. Okrem iného som rád aj za to, že sa v zápase gólovo presadili viacerí hráči. Hrali sme kolektívne a rozumne. Škoda je, že sme po nedorozumení inkasovali aj my a rovnako nás mrzia aj ďalšie nevyužité šance. Ale ako sa hovorí, je to futbal.

Poďme na žiacke kategórie. Starší žiaci a teda družstvá U15 a U14 sa predstavili v ďalšom súťažnom zápase v sobotu 12. októbra, kedy privítali na Drieňovej v rámci 8. kola I. LSŽ celok SDM Domino. Staršia kategória prehrala 1:3, mladšia zvíťazila 3:2.

Proti rovnakému súperovi ale o deň neskôr, čiže v nedeľu 13. októbra a na súperovej pôde, sa predstavili aj mladší žiaci. Kategórie U13 a U12 čakali stretnutia v rámci 8. kola I. LMŽ. Staršia kategória vyhrala 3:1, mladšia ťahala za kratší koniec výsledkom 3:5.


Nateraz je to od nás všetko, ĎAKUJEME žlto-čierna rodina.