Autor: Redakce
Sdílet článek

Víkendový SUMÁR

Ahoj žlto-čierna rodina. Ďalší súťažný víkend je za nami a my si ho zrekapitulujeme v našom tradičnom sumári. Ideme na to ...

Začíname našim áčkom, ktoré sa predstavilo v súboji 10. kola III. ligy skupiny západ, kedy v sobotu 5. októbra privítalo na domácej pôde na Pasienkoch celok ŠKF Sereď. Zverenci trénera Petra Hlinku napokon po dominantnom výkone ťahali za kratší koniec výsledkom 1:2. Ako jediný sa v žlto-čiernom drese gólovo presadil Ivan Betík. Pre našu vlajkovú loď to bola štvrtá prehra v prebiehajúcej sezóne, po ktorej je aktuálne v priebežnom poradí na 10. mieste s 11 bodmi na konte. Ako ale zhodnotil tento smolný duel hlavný kormidelník?

Videli sme zápas druholigovej úrovne proti kvalitnému súperovi. V prvom polčase boli šance na oboch stranách, hoci sme z hry mali viac práve my. Sereď dokázala využiť štandardnú situáciu a ujala sa ešte v úvodnej 45´ minútovke vedenia. V druhom dejstve sme zobrali opraty zápasu do vlastných rúk a jasne sme dominovali. Aj napriek tomu sme nevyužili veľa gólových príležitostí. V každom prípade sa nám podarilo vyrovnať skóre stretnutia, ale následne z jednej jedinej príležitosti sa napokon súperovi podarilo skórovať a strhol víťazstvo na svoju stranu. Chlapci odmakali zápas a výsledok je krutý. My sme si po vysoko kvalitnom výkone určite zaslúžili viac. Nezostáva nám nič iné ako len pracovať ďalej.

Cez víkend sa v súťažných zápasoch predstavili aj naše dorastenecké kategórie. Družstvá U19 a U17 vycestovali v sobotu 5. októbra, v rámci 8. kola II. LSD, resp. II. LMD v skupine západ na pôdu celku MŠK Fomat Martin. Staršia kategória, ktorú čakal líder priebežného poradia, napokon prehrala výsledkom 0:3. Pre zverencov trénera Michala Pančíka, ktorým aktuálne patrí so 6 bodmi 12. priečka v tabuľke, to bola šiesta prehra v sezóne. Nasleduje hodnotenie zápasu už vyššie spomínaným hlavným trénerom.

Do zápasu s Martinom sme vstúpili nekoncentrovane, bez herného sebavedomia, a tak aj začiatok zápasu vyzeral. Už v úvode si súper vypracoval niekoľko príležitostí a jednu z nich aj využil. Postupne sa náš výkon zlepšil, ale smerom dopredu sme toho veľa neukázali. Druhý polčas bol z našej strany výrazne lepší, ale na našu škodu sme nepremenili dva samostatné nájazdy a ešte niekoľko veľmi slušných príležitostí. V závere sme ešte po hrubej chybe inkasovali, a tak si z Martina odnášame jasnú prehru.

Mladšia kategória vedená trénerom Rudolfom Sekotom nanešťastie napodobnila svojich starších "kolegov" a rovnako odišla z Martina naprázdno po výsledku 0:2. Naša U17 je momentálne v ligovom pelotóne na 5. mieste s 15 bodmi na konte. Táto prehra na pôde súpera bola celkovo tretia v ročníku pre rozoberanú kategóriu. Ako zhodnotil súboj hlavný kormidelník?

Dnešný výsledok je krutý, vzhľadom na predvedený výkon. Domáci využili svoje šance, my sme skórovať nedokázali, a tak zaslúžene zvíťazili.

Poďme na ďalšiu kategóriu, našu U16, ktorá sa predstavila v nedeľu 6. októbra v 8. kole III. ligy MD U17 v skupine "C", kedy ju čakal domáci duel na Drieňovej proti tímu FC Ružinov Bratislava. Zverenci trénera Václava Měšťana dokázali zvíťaziť najtesnejším rozdielom 1:0, kedy o osude stretnutia rozhodol už v 7. minúte Patrik Labuda. Naša U16 je v tomto ročníku stále lídrom priebežného poradia a bez jednej jedinej prehry na konte. Chlapci paráda. Nasleduje hodnotenie duelu hlavným kormidelníkom.

So zápasom, aj keď víťazným nie som spokojný. Takéto stretnutia musíme mať pod kontrolou počas celého času. Z vedenia sme sa tešili už v úvode ale následne sme nedokázali využiť ani jednu jedinú štandardnú situáciu, kedy napríklad z viacerých rohových kopov lopty nachádzali iba súperových hráčov, súperovho brankára alebo sa naši chlapci jednoducho nevedeli v zakončení dohodnúť. Chaotické a nepresné prihrávky súperovi na kopačky nás mohli stáť v druhom polčase body. Musíme byť lepší v takýchto situáciách a viac ukľudniť hru. Škoda, že sme na konci zápasu nedokázali využiť "tutovky".

Poďme aj na žiacke kategórie. Starší žiaci a teda družstvá U15 a U14 sa predstavili v ďalšom súťažnom zápase v sobotu 5. októbra, kedy vycestovali v rámci 7. kola I. LSŽ na ihrisko KFC Komárno. Staršia kategória remizovala 3:3, mladšia prehrala 2:3.

Proti rovnakému súperovi a v rovnaký deň, len s tým rozdielom, že to bolo na domácej pôde na Drieňovej sa predstavili aj mladší žiaci. Kategórie U13 a U12 čakali stretnutia v rámci 7. kola I. LMŽ. Staršia kategória remizovala 0:0, mladšia zvíťazila 9:1.

Nateraz je to od nás všetko, ĎAKUJEME žlto-čierna rodina.