Autor: Redakce
Sdílet článek

Víkendový SUMÁR

Ahoj žlto-čierna rodina. Ďalší víkend je za nami a my si ho zrekapitulujeme v našom tradičnom sumári. Ideme na to ...

Začíname našim áčkom, ktoré sa cez víkend, konkrétne v sobotu 28. septembra, predstavilo v zápase 9. kola III. ligy západ a to na pôde tímu OFK Lehota pod Vtáčnikom. Naši chlapci si napokon podelili body so svojím súperom po remíze 1:1. Jediný presný zásah v žlto-čiernom drese zaznamenal v 90´ minúte Marek Sokol. Pre našu vlajkovú loď to bol druhý nerozhodný výsledok v tejto sezóne po ktorom je aktuálne s 11 bodmi na 10. pozícii v tabuľke. Nasleduje hodnotenie hlavného trénera Petra Hlinku.

Odohrali sme zápas, po ktorom musíme byť s jedným bodom spokojní. Prvý polčas bol v réžii domáceho tímu. Súper hral kvalitne a náš pressing nefungoval, pretože nám chýbala intenzita v súbojoch a ochota pobehnúť. Hrali sme profesorský futbal bez pohybu, rovnako v defenzíve ale aj v ofenzíve. V polčasovej prestávke sme museli do toho vstúpiť vo všetkých smeroch a do druhého dejstva sme vstúpili s inou energiou, ktorá priniesla niekoľko dobrých príležitostí ... ale skórovať sa nám podarilo až v poslednej minúte zápasu. Za prvý polčas sme si bod nezaslúžili ale za druhý áno. Nasledujúci domáci zápas je smerodajný a musíme sa nachystať najlepšie ako len vieme na kvalitného súpera.

Ideme na dorastenecké kategórie. Družstvá U19 a U17 sa naposledy predstavili v súťažnom zápase rovnako ako áčko, v sobotu 28. septembra. V rámci 7. kola II. LSD, resp. II. LMD v skupine západ, kedy privítali na domácej pôde na Pasienkoch FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble. Staršia kategória po skvelom výkone dokázala zvíťaziť 2:0. Gólovo sa presadili Patrik Kajaba a Dominik Želipský. Pre družinu trénera Michala Pančíka to bola druhá výhra v ročníku, po ktorej sa rozoberaná kategória nachádza v súťažnom pelotóne so 6 bodmi na 11. mieste.

Čo sa týka mladšej kategórie, tak zverenci trénera Rudolfa Sekota napodobnili svojich starších "kolegov" a rovnako vyhrali, len s tým rozdielom, že to bolo výsledkom 4:0. Jeden presný zásah zaznamenal Matúš Prokopec a hetrik nastrielal Nikolas Adámik. Naša U17 je tak momentálne v tabuľke s 15 bodmi na skvelom 3. mieste. Nasleduje hodnotenie zápasu už vyššie spomínaným hlavným kormidelníkom.

Som rád, že sme dnešný zápas zvládli, za čo chlapcom veľmi pekne ďakujem.

Poďme na ďalšiu kategóriu, a to našu U16, ktorá sa najskôr predstavila v nedeľu 29. septembra v 7. kole III. ligy MD U17 v skupine "C", kedy vycestovala na pôdu celku ŠK Svätý Jur. Zverenci kormidelníka Václava Měšťana napokon remizovali výsledkom 2:2. Oba presné zásahy zaznamenal Timofyi Riabokon. Ako ale zhodnotil tento duel hlavný kormidelník?

Čakali sme, že tento zápas nebude jednoduchý a to sa ukázalo hneď v prvom polčase. Domáci dohrávali súboje, boli agresívni a rýchlo napádali. Aj napriek tomu, že sme si pred stretnutím povedali ako chceme hrať, na hracej ploche to tak nevyzeralo. Veľa hráčov príliš dlho drží loptu na svojich kopačkách a aj to bolo dôvodom, že sme inkasovali. Cez polčasovú prestávku sme si opäť raz a dôrazne povedali, čo chceme hrať. Napokon v druhom dejstve to už vyzeralo lepšie. Nanešťastie sa po zmene strán zrazil náš brankár Jánošík so súperovým útočníkom a musel byť vstriedaný. Z následného rohového kopu bol náš ďalší brankár Šery prekonaný. Tento moment nás ale nakopol a začali sme všetko riešiť s rozumom, jednoducho a futbalovo. Všetka naša aktivita napokon vyústila do presného zásahu a následne aj do pokutového kopu, kedy sme vyrovnali na 2:2. Do posledných minút sme bojovali o víťazstvo ale stretnutie skončilo deľbou bodov. Suma sumárum, za bod zo súperovej pôde sme vďační.

Rozoberaná kategória sa v ďalšom súťažnom zápase predstavila v stredu 2. októbra v dohrávke 5. kola, kedy vycestovala na ihrisko tímu SDM Domino "B". Naša U16 po dobrom výkone zaknihovala ďalšie víťazstvo a to po výsledku 2:1. Presné zásahy zaznamenali Timofyi Riabokon a Christian Nétry. Nasleduje ďalšie hodnotenie zápasu hlavným trénerom.

Aj napriek náročným podmienkam, keďže počas celého zápasu výdatne pršalo sme zvíťazili zaslúžene. Chlapci od začiatku nechávali na ihrisku telo aj dušu. Súperovi nenechali ani centimeter voľného priestoru, vďaka čomu súper musel iba nakopávať lopty. V prvom polčase nám chýbalo naozaj málo na to, aby sme strelili gól. Naopak náš súper dokázal skórovať z rohového kopu, kedy sme nepokryli na zadnej žrdi hráča. Aj v druhom polčase sme boli lepším mužstvom a najviac zo svojho talentu ukazoval Nétry, ktorý nám aj vybojoval pokutový kop. O ďalších 10 minút dokonca pridal presný zásah a dostali sme sa do vedenia 2:1. Chválim kolektívny výkon a disciplinovanú hru. Stále skúšame rôzne rozostavenia a sme radi, že sme boli opäť úspešní.

V každom prípade dodáme, že táto kategória je aktuálne na líderskej pozícii v ligovom pelotóne. Ideme ďalej...

Poďme teda aj na žiacke kategórie. Starší žiaci a teda družstvá U15 a U14 sa naposledy predstavili v súťažných zápasoch v stredu 2. októbra, kedy ich čakali stretnutia v rámci 6. kola I. LSŽ. Na domácej pôde na Drieňovej privítali tím MŠK Púchov. Staršia kategória prehrala 0:2, mladšia pre zmenu zvíťazila 4:1.

No a pozrieme sa aj na mladších žiakov. Kategórie U13 a U12 sa naposledy pustili do zápasov 6. kola I. LMŽ a to v sobotu 28. septembra, kedy sa predstavili na ihrisku MŠK Púchov. Staršia kategória vyhrala 8:1, mladšia rovnako vyhrala ale výsledkom 14:8.

Nateraz je to od nás všetko, ĎAKUJEME žlto-čierna rodina.