Autor: Redakce
Sdílet článek

Žlto-čierny TÝŽDEŇ

Ahoj žlto-čierna rodina. Uplynulé dni nám priniesli veľa súťažných zápasov, ktoré si samozrejme zrekapitulujeme, ale okrem iného sa dnes pozrieme aj na víkendový program našej futbalovej rodiny. Nebudeme to naťahovať a ideme na to...

Začíname našim áčkom, ktoré sa naposledy predstavilo v stretnutí 8. kola III. ligy skupiny západ, kedy v sobotu 21. septembra privítalo na domácej pôde na Pasienkoch celok FK Rača Bratislava. V zápase, v ktorom mali naši chlapci jednoznačne navrch sa napokon zrodil nerozhodný výsledok 0:0. Zverenci trénera Petra Hlinku tak zaznamenali tretiu remízu v sezóne, po ktorej sú aktuálne v ligovom poradí na 10. mieste v tabuľke s 10 bodmi na konte.

Poďme na najbližší zápas našej vlajkovej lode. Naše áčko sa tento víkend v sobotu 28. septembra predstaví v zápase 9. kola III. ligy západ, a to na pôde tímu OFK Lehota pod Vtáčnikom, ktorý je v súťažnom pelotóne momentálne so 14 bodmi na 5. mieste. Výkop stretnutia je naplánovaný na 15:30. Páni, držíme Vám palce.

Cez víkend sa v súťažných zápasoch predstavili aj naše dorastenecké kategórie. Družstvá U19 a U17 vycestovali v sobotu 21. septembra na ihrisko celku PSČ Pezinok, kde si to rozdali so svojimi rovesníkmi v rámci 6. kola II. LSD, resp. II. LMD v skupine západ. Staršia kategória napokon ťahala za kratší koniec výsledkom 1:2, kedy sa ako jediný v žlto-čiernom drese gólovo presadil Jaroslav Jarošinec.

Mladšia kategória vedená trénerom Rudolfom Sekotom naopak dokázala zvíťaziť najtesnejším rozdielom 1:0, kedy sa strelecky presadil a rozhodol o osude stretnutia Marek Žúbor.

V každom prípade sa naše dorastenecké družstvá predstavili počas týždňa aj v dohrávkach 5. kola, kedy na domácej pôde na Pasienkoch privítali celok MŠK Senec. Staršia kategória po skvelom výkone zvíťazila nad rovesníkmi zo Senca 2:1. O presné zásahy sa postarali Dominik Želipský a Michal Blatnický. Pre družinu trénera Michala Pančíka to bola prvá výhra v sezóne a my veríme, že sa chlapci z U19 naladia na pozitívnu vlnu.

Mladšia kategória sa rovnako tešila z víťazstva proti celku od Slnečných jazier, len s tým rozdielom, že to bolo výsledkom 3:2. Ako prvý sa gólovo presadil v žlto-čiernom drese Leonard Lindvay a následne dva presné zásahy vsietil Nikolas Adámik. Pre U17 to bola tretia výhra v sezóne.

Čo sa týka najbližších súťažných stretnutí našich dorastencov, tak obe kategórie sa cez víkend, konkrétne v sobotu 28. septembra predstavia v rámci 7. kola, kedy na domácej pôde na Pasienkoch privítajú FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble. Staršia kategória má naplánovaný výkop na 10:00, mladšia tradične o čosi neskôr, o 12:30. Chlapci, držíme Vám palce.

Poďme na ďalšiu kategóriu, a to našu U16, ktorá sa predstavila v nedeľu 22. septembra v 6. kole III. ligy MD U17 v skupine "C", kedy na domácej pôde na Drieňovej privítala FC Slovan Modra. Zverenci kormidelníka Václava Měšťana rozdrvili nekompromisným spôsobom súpera výsledkom 19:0. Na streleckú listinu sa zapísali Luis Sebastián Píš, Adam Szentesi, Vladislav Dananaj, Daniel Schmidt, dva góly zaznamenali Artem Bobro a Christian Nétry, hetrik si pripísali na konto Timofyi Riabokon s Jánom Baričom, no a 5 gólov strelil Adam Moravčík. Rozoberaná kategória je v priebežnom poradí na vedúcej pozícii s 15 bodmi na konte.

Najbližšie sa naši chlapci predstavia v súťažnom zápase v nedeľu 29. septembra, kedy vycestujú na pôdu tímu ŠK Svätý Jur. Pôjde o duel v rámci 7. kola s plánovaným výkopom o 12:30. Chlapci, držíme Vám palce a pokračujte v nastolenom trende.

Poďme na žiacke kategórie. Starší žiaci a teda družstvá U15 a U14 si uplynulý víkend oddýchli a v ďalšom súťažnom zápase sa predstavia až v stredu 2. októbra, kedy ich čakajú stretnutia v rámci 6. kola I. LSŽ. Na domácej pôde na Drieňovej privítajú tím MŠK Púchov. Staršia kategória má naplánovaný výkop o 14:00, mladšia tradične o čosi neskôr, a to o 16:00.

Keď už sme ale pri starších žiakoch, tak musíme zaostriť na družstvo U14, ktoré sa v uplynulých dňoch predstavilo na medzinárodnom turnaji Madrid Football Cup 2024. Samozrejme, že v najbližších dňoch uverejníme krátky rozhovor s hlavným trénerom spomínanej kategórie, Marekom Turlíkom. Teraz ale pokračujeme ďalej v našom "žlto-čiernom týždni"...

Ideme na mladších žiakov. Kategórie U13 a U12 sa naposledy pustili do súťažných stretnutí v sobotu 21. septembra, kedy si to na domácej pôde rozdali v rámci 5. kola I. LMŽ s tímom FC Baník Prievidza. U13 zvíťazila 6:3, mladšia kategória prehrala výsledkom 10:11.

Najbližšie sa spomínané kategórie pustia do zápasov 6. kola a to v sobotu 28. septembra, kedy sa predstavia na ihrisku MŠK Púchov. Staršia kategória odštartuje o 10:00, mladšia neskôr, a to o 11:30.

Nateraz je to od nás všetko, ĎAKUJEME žlto-čierna rodina.