Autor: Redakce
Sdílet článek

Víkendový SUMÁR

Ahoj žlto-čierna rodina. Uplynulý víkend nám priniesol bohatú nádielku súťažných zápasov našich družstiev. Poďme sa spoločne pozrieť na to, ako sa darilo našej futbalovej rodine...

Začíname našim áčkom, ktoré sa predstavilo v stretnutí 7. kola III. ligy skupiny západ, kedy v sobotu 7. septembra privítalo na domácej pôde na Pasienkoch celok OK Častkovce. Zverenci trénera Petra Hlinku dokázali natiahnuť svoju víťaznú sériu už na tri zápasy, keďže svojho súpera zdolali 2:0. Gólovo sa presadili už v úvodnej desaťminútovke Karol Mészáros a Marek Sokol. Naša vlajková loď je aktuálne s deviatimi bodmi na priebežnom 10. mieste v ligovom poradí. Chlapci jednoducho povedané, paráda. Ako ale zhodnotil samotný duel hlavný kormidelník?

Zaslúžené víťazstvo z našej strany. Odohrali sme vysoko kvalitný prvý polčas, kde sme predviedli množstvo ofenzívnych akcií a po dvoch rýchlych góloch sme kontrolovali hru. Polčasový výsledok mohol byť oveľa vyšší, ale šance ostali nepremenené. S druhým polčasom nemôžeme byť spokojní. Špeciálne prvá 15 minutovka bola v réžii súpera. Prestali sme behať, boli pasívni, stratili sme stred poľa a vpredu prestali napádať. Len vďaka dobrému výkonu obrannej štvorice sme neinkasovali. Neskôr sme prešli opäť do vyššieho pressingu a pomohli nám aj striedania. Tým sme dostali hru opäť pod kontrolu a škoda ešte nevyužitých šancí na 3:0, vrátane pokutového kopu. S bodmi sme spokojní, ale máme čo zlepšovať a vítam dlhý pracovný týždeň, aby sme boli úspešní aj v Malackách.

Cez víkend sa v súťažných zápasoch predstavili aj naše dorastenecké kategórie. Družstvá U19 a U17 vycestovali v rámci 4. kola II. LSD resp. II. LMD v skupine západ na ihrisko tímu FK Spartak Dubnica nad Váhom. Staršia kategória po bojovnom výkone prehrala 1:2. Ako jediný sa v žlto-čiernom drese zapísal na streleckú listinu Peter Pavuk. Pre zverencov trénera Michala Pančíka to bola štvrtá prehra v sezóne, po ktorej sa nateraz bez bodu, nachádza naša U19 na 15. mieste v tabuľke. Nasleduje hodnotenie asistenta hlavného trénera Patrika Fedora.

Do zápasu s Dubnicou sme vstupovali s odhodlaním zlomiť negatívnu sériu. Už v 15. minúte však súper zahrával pokutový kop, ktorý pohodlne premenil. Následne po pol hodine hry sme nedokázali ubrániť rýchlu "brejkovú" akciu súpera a po chybe jedného zo stredných obrancov sme inkasovali druhý gól. Po druhom presnom zásahu sme si vypracovali viacero príležitostí a z jednej z nich sme po peknej kombinácii pred záverom prvého dejstva znížili stav stretnutia na 2:1. V druhom polčase sme si ale nedokázali vypracovať takmer žiadnu príležitosť a nakoniec sme opäť ťahali za kratší koniec.

Čo sa týka mladších dorastencov, tak tí dokázali po góloch Lukáša Marčeka a Mareka Žúbora zvíťaziť nad svojimi rovesníkmi 2:1. Pre družinu trénera Rudolfa Sekota to bola druhá výhra v ročníku. Rozoberaná kategória U17 je aktuálne so šiestimi bodmi na 11. pozícii v tabuľke. Nasleduje hodnotenie zápasu už vyššie spomínaným hlavným trénerom.

Dnes to bol ťažký zápas s veľmi dobrým súperom. Som rád, že ho chlapci zvládli vo všetkých smeroch, a že vezieme domov víťazstvo.

Poďme na ďalšiu kategóriu, a to našu U16, ktorá sa predstavila v nedeľu 8. septembra v 4. kole III. ligy MD U17 v skupine "C", kedy ju čakal domáci duel na Drieňovej proti celku FK Budmerice. Zverenci trénera Václava Měšťana potvrdili skvelú formu v tejto sezóne a opäť sa radovali z víťazstva. Výhra 2:1 sa zrodila po skvelom výkone a najmä teda po góloch Vladislava Dananaja a Andreasa Davida. Rozoberaná kategória je aktuálne v priebežnom poradí o skóre na 2. mieste s dvanástimi bodmi na konte. Ako ale zhodnotil tento duel hlavný tréner?

Dnešný zápas nám ukázal našu tímovosť, trpezlivosť a odhodlanie hrať našu hru. Do prvého polčasu sme vstúpili s veľkým odhodlaním rýchlo streliť gól. Otvárací gól sa nám podarilo vsietiť už v 11. minúte, kedy sme ho dosiahli po rýchlej brejkovej a kombinačnej akcii. Ďalej sme sa snažili hrať našu hru, držať loptu na kopačkách, v kľude a presne riešiť jednotlivé prihrávky, mať dobrý pohyb aj bez lopty a samozrejme sa tlačiť do zakončenia pred súperovu bránu. Druhý gól sa zrodil rovnako po peknej kombinačnej akcii. Od daného momentu sme sa ako obarení prispôsobili hre súpera a zrazu sme všetko začali riešiť dlhými odkopnutými loptami. Po polčasovej prestávke sme sa opäť vrátili k našej hre, ale k ďalšiemu gólu nám chýbalo to povestné šťastie. Na druhej strane súper hrozil protiútokmi a nakopávanými loptami. Veľkú pochvalu si zaslúži brankár Jánošík, ktorý vychytal niekoľko dobrých príležitostí súpera. Aj napriek tomu nás ale súper v 68. minúte potrestal za našu naivnú hru, a to keď dokázal znížiť z pokutového kopu. V posledných desiatich minútach sme súpera zavreli pred jeho bránou a vytvorili si niekoľko výborných príležitostí. Suma sumárum, výhra je zaslúžená.

Počas uplynulých dní sa pustili do ďalších súťažných stretnutí aj žiacke kategórie. Starší žiaci a teda družstvá U15 a U14 si to v sobotu 7. septembra, rozdali v rámci 4. kola I. LSŽ na domácej pôde na Drieňovej s tímom FK Spartak Dubnica nad Váhom. Staršia kategória prehrala 0:2, mladšia prezmenu zvíťazila 5:0.

Do ďalšieho súťažného zápasu sa pustili cez víkend aj mladší žiaci. Kategórie U13 a U12 sa v 4. kole I. LMŽ predstavili v rovnaký deň a proti rovnakému súperovi ako starší žiaci, len s tým rozdielom, že to bolo na súperovej pôde. U13 vyhrala 5:2, mladšia kategória ťahala za kratší koniec výsledkom 6:7.

Tak teda, dámy a páni, žlto-čierna rodina ... nateraz je to od nás všetko, ĎAKUJEME.