Autor: Redakce
Sdílet článek

Víkendový SUMÁR

Ahoj žlto-čierna rodina. Uplynulý víkend sa nám naše družstvá pustili do viacerých náročných zápasov a nám nezostáva nič iné, len si ich zrekapitulovať v našom tradičnom sumári. Ideme na to...

Začíname našim áčkom, ktoré sa predstavilo v stretnutí 6. kola III. ligy skupiny západ, kedy v sobotu 31. augusta vycestovalo na ihrisko celku RSC Hamsik Academy Banská Bystrica. No a naši chlapci dokázali po skvelom výkone zvíťaziť 3:1. Na streleckú listinu sa postupne zapísali Adrián Pančík, Pavol Bellás a Patrik Špak. Pre našu vlajkovú loď to bola druhá výhra v aktuálnej sezóne, po ktorej sú zverenci trénera Petra Hlinku so 6 bodmi na priebežnej 12. pozícii. Ako ale zhodnotil samotný duel už spomínaný hlavný kormidelník?

Z môjho pohľadu sme vyhrali zaslúžene, aj keď samotný výkon mužstva nebol práve v prvom polčase najlepší. Cez prestávku sme si povedali nejaké veci a naša hra sa v druhom dejstve zlepšila. Súper sa najmä v závere duelu snažil vyrovnať dlhými loptami, ale chalani si to celé ustrážili, a teda po treťom presnom zásahu bolo o troch bodoch rozhodnuté. Radi by sme potvrdili toto víťazstvo v ďalšom súťažnom stretnutí.

Cez víkend sa v súťažných zápasoch predstavili aj naše dorastenecké kategórie. Družstvá U19 a U17 privítali v rámci 3. kola II. LSD resp. II. LMD v skupine západ na domácej pôde na Pasienkoch celok FK Lokomotíva Trnava. Staršia kategória napokon po dobrom výkone ťahala za kratší koniec výsledkom 1:2, a to aj napriek tomu, že sa v prvom dejstve ujala vedenia po presnom zásahu Patrika Kabaju. V každom prípade pre družinu trénera Michala Pančíka to bola tretia prehra v aktuálnom ročníku. Nasleduje hodnotenie asistenta hlavného kormidelníka Patrika Fedora.

V zápase s Lokomotívou Trnava sme dominovali počas celého stretnutia. V prvom polčase sme najskôr premenili penaltu, ktorá vzišla z dobrého tlaku, no z ďalších príležitostí sme nedokázali streliť ďalší gól. Súpera sme celý zápas k ničomu nepúšťali. Avšak v druhom polčase po obrovskej chybe brankára sme im doslova darovali pokutový kop, z ktorého súper vyrovnal na 1:1. Následne sme sa dostali opäť do tempa, ale ďalšie dobré príležitosti sme nedokázali premeniť. V nadstavenom čase sme inkasovali na konečných 1:2. Dlhá nakopnutá lopta priniesla skrumáž v našom pokutovom území a bolo rozhodnuté. Zápas sme výsledkovo absolútne nezvládli a bezzubý súper nám ukradol tri body.

Čo sa týka mladšej kategórie, tak družina trénera Rudolfa Sekota nanešťastie napodobnila staršiu kategóriu a rovnako prehrala proti svojim rovesníkom, a to rovnakým výsledkom 1:2. Ako jediný sa v žlto-čiernom drese zapísal na streleckú listinu Marek Žúbor. Pre tím U17 to bola druhá prehra v sezóne. Nasleduje hodnotenie stretnutia už vyššie spomínaným hlavným trénerom.

Dnes to bol zápas dvoch rozdielnych polčasov. Prvý polčas sme doslova prehajdákali vďaka výkonom niektorých hráčov, ktorí si myslia, že vedia o sťahovačku navyše ako ostatní a potom nemusia behať a pracovať pre mužstvo. Určite sú na veľkom omyle. Vďaka týmto hráčom sme sa nevedeli presadiť v strede, podržať loptu a vytvoriť si v zápase väčší tlak. Po prestriedaní prišlo v druhom polčase oživenie, začali sme mať viac z hry, čím sme začali diktovať tempo a mať viac z hry my, ale gólovo sme sa presadili len raz, čo nestačilo na priaznivý výsledok.

Poďme na ďalšiu kategóriu, a to našu U16, ktorá sa predstavila v nedeľu 1. septembra v 3. kole III. ligy MD U17 v skupine "C", kedy ju čakala cesta na ihrisko tímu NŠK 1922 Bratislava "B". Zverenci trénera Václava Měšťana napokon zvíťazili celkom jednoznačne 8:2. Jeden presný zásah zaznamenal Andreas David, dva góly strelili Patrik Labuda a Daniel Schmidt, no a hettrik si pripísal na konto Vladislav Dananaj. Pre U16 to bola tretia výhra v sezóne. Ako zhodnotil tento gólový duel samotný hlavný tréner?

Od prvých minút sme mali zápas pod kontrolou, keďže sme hrali disciplinovane, tímovo a trpezlivo. V prvom polčase sme mali na kopačkách viacero presných zásahov, ale buď sme podcenili finálnu fázu, alebo sme sa jednoducho nepresadili strelecky. Ukľudňujúci gól zariadil David.. avšak na konci polčasu sme urobili chybu pred vlastnou bránou, ktorú súper využil a vyrovnal skóre. Cez polčasovú prestávku sme urobili tri zmeny a hneď od začiatku druhého dejstva celý tím ožil. Následne sme boli jednoznačne lepším celkom, držali sme loptu vo svojej moci, presne sme si prihrávali a hlavne nám vychádzali finálne prihrávky. Musím chlapcov pochváliť najmä za výkon od 70. minúty, kedy sa im podarilo nastrieľať v priebehu šiestich minút štyri góly. Ďakujem im za trpezlivosť na hracej ploche, ktorá sa nám v druhom polčase vyplatila.

Počas uplynulých dní sa pustili do ďalších súťažných stretnutí aj žiacke kategórie. Starší žiaci a teda družstvá U15 a U14 si to v sobotu 31. augusta, rozdali v rámci 3. kola I. LSŽ v bratislavskom derby s rovesníkmi z FC Petržalka. Staršia kategória prehrala 1:3, mladšia ťahala za kratší koniec výsledkom 0:3.

Do ďalšieho súťažného zápasu v sezóne sa pustili cez víkend aj mladší žiaci. Kategórie U13 a U12 sa v 3. kole I. LMŽ predstavili v rovnaký deň a proti rovnakému súperovi ako starší žiaci, len s tým rozdielom, že to bolo na domácej pôde na Drieňovej. U13 prehrala 1:4, mladšia kategória prehrala výsledkom 4:21.

Nateraz je to od nás všetko, ĎAKUJEME žlto-čierna rodina.