Autor: Redakce
Sdílet článek

Tomáš Majtán bude súčasťou manažmentu nášho milovaného žlto-čierneho klubu

Ahoj žlto-čierna rodina. Náš odchovanec a skvelý strelec Tomáš Majtán sa rozhodol vymeniť zápasový dres za žlto-čiernu polokošelu a od tohto momentu bude pracovať v štruktúrach nášho klubu. Chcete sa dozvedieť viac o tom, prečo sa náš „Majty“ rozhodol takpovediac „zavesiť“ kopačky na klinec? Tak čítajte ďalej...

Tomáš, ďakujeme že ste si našli čas na krátky rozhovor, ktorý bude zaujímať nielen našich fanúšikov ale tak isto aj celú futbalovú verejnosť.. v každom prípade začneme tradičnou otázkou, ako sa máte?

Po náročnom období v mojom živote sa veci už hýbu správnym smerom, takže by som dal doslovné školské hodnotenie, že celkom dobre. Verím, že za nejaký čas budem môcť povedať výborne.

Tak teda, poďme na tú najzásadnejšiu otázku, prečo ste sa rozhodli ukončiť svoju „púť“ v kádri áčka?

Moja minutáž od začiatku sezóny ubudla a po rozhovoroch s trénerom a vedením klubu sme dospeli k záveru, že tak ako som sa vždy snažil pre Inter na ihrisku odovzdať maximum, tak sa budem snažiť uplatniť moje skúsenosti, poznatky a ďalšie veci už v inej roli. Každý o mne vie, že Inter má v mojom srdci špeciálne miesto nakoľko som v Interi prešiel všetkými kategóriami od mojich 6-tich rokov. Tento klub ma vychoval pre profesionálny futbal a začal som tu hrávať najvyššiu súťaž. No kedže roky pribúdajú, kariéra každého športovca je veľmi rýchla a krátka, tak som veľmi rád, že v tomto klube môžem pokračovať aj naďalej. Verím, že spoločnými silami sa nám podarí vrátiť Inter späť tam kam patrí, čiže na prvoligovú scénu. Myslím si, že už nastal čas aj pre mladšiu generáciu, ktorá Inter potiahne k úspechom. Chcem sa týmto poďakovať aj všetkým trénerom, masérom, realizačným tímom a všetkým ľuďom, ktorých som počas mojej kariéry zažil.

A čo vaše telo, ešte poslúcha?

Je pravda, že od poslednej operácie kolena, ktorú som absolvoval pred cca troma rokmi som sa už v zápasoch necítil tak, ako predtým. Plus moja hlava posledné roky bojovala už s nejakou motiváciou a chuťou do tréningového procesu. No a posledný rok k tomu navyše pribudli bolesti kolien, chrbta a celého tela po súťažných zápasoch. Nie raz som musel samotné zápasy absolvovať pod liekmi proti bolesti, takže dá sa povedať, že už som poslúchol aj moje telo a aj to mi pomohlo urobiť toto rozhodnutie.

Znamená to, že Vás už na zelených trávnikoch neuvidíme, alebo si to ešte skúsite „ťuknúť“ niekde na nižšej úrovni?

Priznám sa, že momentálne som ešte dostal ponuku chodiť iba na zápasy do jedného mužstva na dedine, takže v rámci pohybu a voľného času sa ešte na ihrisku objavím. Aby som sa ešte ako tak udržal vo forme a nepribudlo na mojom tele ešte viac kilogramov navyše. Aby z toho náhodou neboli neskôr extrémne premeny. (úsmev)

Aké budú Vaše ďalšie kroky resp. čo budete mať na starosti v našom milovanom klube?

Zatiaľ by som to celé nazval nejaký... prechod resp. proces, kde budem mať na starosti sledovania našich súperov v lige, aby som bol nápomocný trénerovi plus sa budem podieľať na vytipovanie posíl pre naše "A" mužstvo v prestupových obdobiach. V budúcnosti sme sa bavili aj o možnosti nejakej funkcie, ale aj ja sa najprv musím oboznámiť a hlavne naučiť ako to na druhom brehu rieky funguje... potom by som sa nebál aj väčšej výzve v našom klube.

Tešíte sa na novú výzvu vo vašej futbalovej kariére?

Ja som hlavne rád, že nejakým spôsobom môžem ostať pri futbale a o to viac, že práve v Interi. Verím, že Inter je ešte stále značka na futbalovej mape Slovenska a spoločnými silami sa nám podarí nájsť sponzorov, ktorí pomôžu Interu. Bratislava by si zaslúžila mať v najvyššej súťaži ešte jeden klub a ja verím, že to bude práve Inter.

Povedzme, že jedného dňa sa rozhodnete definitívne zavesiť kopačky na povestný klinec... bude aj nejaký rozlúčkový zápas?

Bavili sme sa s vedením aj na túto tému a keďže by som sa nerád lúčil len tak v nejakom bežnom zápase, tak som im predostrel nejaký nápad, ktorý mi prebehol hlavou, aby som si mohol uctiť aj ľudí, ktorí v mojej kariére znamenali veľa. A v druhom rade by som chcel, aby to bolo aj pre fanúšikov Interu a ľudí, ktorí majú radi futbal. Uvidíme teda na čom presne sa dohodneme a keď to bude aktuálne, tak by som potom povedal viac.

Čo by ste na záver odkázali našim fanúšikom?

Poznám sa s mnohými z Vás veľmi dlho a vždy som s vami rád prehodil pár viet po zápase. Veľmi si Vás vážim, že ste na Inter neprestali chodiť ani po toľkých rokoch a že ste nám aj v nižších súťažiach fandili. Nie vždy sme možno hrali podľa vašich predstáv, ale vždy sme sa snažili odviezť na ihrisku maximum, ale je to šport a nedajú sa vyhrať všetky zápasy. Verím, že Vás ešte dlhé roky budem na ihriskách stretávať a že ste vychovali aj vašich nasledovníkov. Zažili sme spolu lepšie časy a aj horšie. Verím teraz, že už aj s mojou pomocou zažijeme už len tie lepšie a preto na záver tohto rozhovoru by som povedal len jedno: „INTER DO TOHO!“