Autor: Redakce
Sdílet článek

Víkendový SUMÁR

Ahoj žlto-čierna rodina. Futbalom nabitý víkend je za nami a my si ho zrekapitulujeme v našom tradičnom sumári. Je toho pomerne dosť, tak teda ideme na to...

Začíname našim áčkom, ktoré sa predstavilo v stretnutí 4. kola III. ligy skupiny západ, kedy v sobotu 24. augusta privítalo na domácej pôde na Pasienkoch TJ Družstevník Veľké Ludince. Naši chlapci napokon dokázali v horúcom počasí a po bojovnom výkone zvíťaziť 1:0. Zápas rozhodol svojím presným zásahom v 55´ minúte Juraj Piroska. Pre našu vlajkovú loď to bolo prvé víťazstvo v tejto sezóne. Nasleduje hodnotenie hlavného trénera Petra Hlinku.

Podľa tabuľkového postavenia bol súper pred zápasom jasný favorit, keďže nestratili ešte ani bod. Chceli sme túto skutočnosť využiť, od začiatku zápasu diktovať tempo a našu hru. Darilo sa nám to, ale nedotiahli sme zopár výborných kombinácií do úspešného konca. V koncovke sme neboli dostatočne efektívni, hoci sme boli na ťažkom teréne dominantnejším tímom. Súper hrozil "brejkami", ale obrana nám fungovala spoľahlivo. V polčasovej prestávke sme si prízvukovali, že musíme naďalej veriť a ešte viac pridať na dôraze v koncovke. Po krásnom góle Pirosku, na ktorom mal veľký podiel aj Mészáros, sme sa ujali vedenia a bola škoda, že sme nestrelili aj druhý presný zásah. Súper zahrozil po jednej štandardnej situácii, ale inak sme ho do žiadnej veľkej šance nepustili a zaslúžene doviedli zápas do víťazného konca.

Hlavnému trénerovi ĎAKUJEME za zhodnotenie zápasu, zároveň jeho zverencom držíme palce v ďalšom súťažnom stretnutí, a to už v stredu 28. augusta, kedy naša vlajková loď vycestuje v rámci 2. kola Slovnaft Cupu na ihrisko celku ŠK Tomášov. Výkop stretnutia je naplánovaný na 17:00. Páni, držíme Vám palce.

Cez víkend sa v súťažných zápasoch predstavili aj naše dorastenecké kategórie. Družstvá U19 a U17 vycestovali v nedeľu 25. augusta v rámci 2. kola II. LSD resp. II. LMD v skupine západ na ihrisko celku KFC Komárno. Staršia kategória ťahala za kratší koniec výsledkom 1:3. Ako jediný v žlto-čiernom drese sa gólovo presadil Filip Ondruš.

Čo sa týka mladšej kategórie, tak tá nanešťastie rovnako prehrala proti svojim rovesníkom, ale výsledkom 1:2. Jediný gól našej U17 zaznamenal v tomto stretnutí Nikolas Adámik. Ako ale zhodnotil samotný duel hlavný tréner Rudolf Sekot?

Dnes sme síce zápas nezvládli výsledkovo, ale za predvedený výkon si chlapci zaslúžia veľkú pochvalu. Nadviazali na výkon z predchádzajúceho zápasu, herne sme dokázali držať krok s domácimi, v určitých fázach sme si vytvorili tlak a tým aj príležitosti na strelenie gólu... žiaľ ich realizácia bola nulová a keď sme sa aj presadili, tak gól nebol uznaný.

Poďme na ďalšiu kategóriu, a to našu U16, ktorá sa cez víkend predstavila v nedeľu 25. augusta v 2. kole III. ligy MD U17 v skupine "C", kedy na domácej pôde privítala celok FK Vajnory. Zverenci trénera Václava Měšťana napokon zvíťazili jednoznačne 7:3. Gólovo sa presadili Ján Barič, Tadeáš Zajarný, Timotej Gálik a po dva presné zásahy pridali Andreas David s Adamom Moravčíkom. Nasleduje hodnotenie hlavného kormidelníka.

Od prvých minút sme mali hru pod kontrolou. Po rýchlych prihrávkach a kombinačnej hre s dobrými nábehmi sme vyhrávali 3:0. Následne sme ale povolili, naša hra začala upadať a tým sme sa prispôsobili hre súpera. Po polčase sme vystriedali hráčov, ktorých sme v príprave moc nevideli hrať, aby nám ukázali svoje futbalové kvality. V 51´ minúte sa nám zrazili v strede ihriska dvaja naši hráči a bohužiaľ, Timi Gálik skončil so zlomeným rebrom. Celé mužstvo mu praje skoré uzdravenie a rýchly návrat na zelené trávniky. Práve tento moment ovplyvnil sústredenosť nášho mužstva v zápase a súper to využil na strelenie troch gólov. Zápas sa zdramatizoval, ale následne sme si ho postrážili dvoma gólmi.

Ešte sa v krátkosti vrátime k prvému kolu rozoberanej kategórie, kedy naša U16 zvíťazila na domácej pôde na Drieňovej proti tímu FK Rača Bratislava 1:0. O výhre rozhodla situácia z 18. minúty, kedy skóroval Mikhaylo Bobro. Suma sumárum, dva zápasy a dve víťazstvá. Paráda chlapci.

Počas uplynulých dní sa pustili do súťažných stretnutí aj žiacke kategórie. Starší žiaci, a teda družstvá U15 a U14 si to v sobotu 24. augusta, rozdali v rámci 2. kola I. LSŽ s rovesníkmi z FK DAC Dunajská Streda. Zápasy sa odohrali na žlto-čiernej pôde, na Drieňovej. Staršia kategória prehrala 0:7, mladšia remizovala 0:0.

Do ďalšieho súťažného zápasu v sezóne sa pustili cez víkend aj mladší žiaci. Kategórie U13 a U12 sa v 2. kole I. LMŽ predstavili v rovnaký deň a proti rovnakému súperovi ako starší žiaci, len s tým rozdielom, že to bolo na súperovej pôde. U13 prehrala 0:6, mladšia kategória ťahala za kratší koniec výsledkom 4:15.

Nateraz je to od nás všetko, ĎAKUJEME žlto-čierna rodina.