Autor: Redakce
Sdílet článek

Žlto-čierny VÍKEND

Ahoj žlto-čierna rodina. Ďalší súťažný víkend prichádza a my sa detailnejšie pozrieme na to, čo nás čaká a neminie. Jedným dychom dodáme, že to bude naozaj futbalové ...

Začíname našim áčkom, ktoré sa predstaví v rámci 3. kola III. ligy skupiny západ, a to v sobotu 17. augusta na ihrisku FK Slovan Duslo Šaľa. Naposledy si to naši chlapci rozdali so Šaľou 18. marca v uplynulom kalendárnom roku, kedy sa zrodil nerozhodný výsledok 1:1. Teraz naopak veríme, že sa družina Petra Hlinku bude radovať z prvých bodov v novej sezóne. Výkop zápasu je naplánovaný na 17:00.

Najbližšie dni prinesú aj prvé súťažné zápasy pre naše dorastenecké kategórie. Družstvá U19 a U17 sa v 1. kole II. LSD resp. II. LMD v skupine západ predstavia v sobotu 17. augusta na pôde tímu FC ŠTK Šamorín. Staršia kategória odštartuje svoj duel o 10:00, mladšia tradične o čosi neskôr a to o 12:30. Keďže nám dorastenecké súťaže už "klopú" na dvere, tak sme sa rozhodli v krátkosti vyspovedať oboch kormidelníkov na žlto-čiernych lavičkách. Ako prvý začne hlavný tréner U19 Michal Pančík.

Pán tréner, tak príprava sa Vám skončila, ako ste s ňou spokojný? Na čom ste primárne pracovali a čo vás najviac potešilo?

Príprava prebehla tak, ako sme si naplánovali, takže som spokojný. Pracovali sme samozrejme na fyzickej pripravenosti hráčov, na zlepšovaní individuálnych herných činností jednotlivca a na súhre celého tímu.

S akým cieľom idete do novej sezóny?

Cieľom je postup do prvej dorasteneckej ligy. Súťaž samotná však ukáže, kde budú reálne naše možnosti.

Prvý súťažný zápas sa nezadržateľne blíži. Čo od neho a od samotného súpera očakávate ?

Prvý zápas hráme proti Šamorínu, čiže kvalitnému, namotivovanému súperovi. Ľahké to nebude.

No a teraz nasleduje hlavný kormidelník kategórie U17, Rudolf Sekot.

Pán tréner, tak pre Vás sme si pripravili rovnaké otázky, ideme na to. Príprava je na konci... čo Vás najviac potešilo a vôbec, čo bolo hlavným cieľom prípravy?

Aj keď bola príprava krátka a ubehla veľmi rýchlo, tak s jej priebehom panuje spokojnosť. Prišlo veľa nových hráčov, čím sa zvýšila konkurencia. Snažili sme sa, aby si čo najskôr na seba chalani zvykli a pochopili určité veci, čo budeme od nich počas celej sezóny vyžadovať. Najviac by ma potešilo, keby sa nám vyhýbali počas sezóny zranenia.

S akým cieľom idete do nového ročníka?

Samozrejme, že do sezóny vstupujeme s nejakým cieľom, ale nebudem ho tu spomínať, aby som niečo nezakríkol.

A čo očakávate od prvého súťažného duelu?

Čaká nás kvalitný súper, s ktorým to bývajú vždy vyrovnané zápasy. Myslím si, že ani teraz to nebude inak.

Obom trénerom ďakujeme za krátky rozhovor a obom kategóriám prajeme úspešný vstup do novej sezóny. No a my pokračujeme ďalej, pretože tento víkend naskočia do súťažného diania aj ďalšie kategórie.

Starší žiaci a teda družstvá U15 a U14 odštartujú novú sezónu I. LSŽ v sobotu 17. augusta, kedy si to rozdajú s rovesníkmi z FKM Karlova Ves Bratislava. Zápasy sa odohrajú na súperovej pôde. Staršia kategória má naplánovaný výkop o 10:00, mladšia tradične o čosi neskôr a to o 12:00.

No a nový ročník odštartujú aj mladší žiaci. Kategórie U13 a U12 sa v 1. kole I. LMŽ predstavia v rovnaký deň a proti rovnakému súperovi ako starší žiaci, len s tým rozdielom, že to bude na domácej pôde na Drieňovej. U13 naskočí do prvého ostrého zápasu o 10:00, mladšia kategória o 11:30.

Nateraz je to od nás všetko, ĎAKUJEME žlto-čierna rodina.