Autor: Redakce
Sdílet článek

Víkendový SUMÁR

Ahoj žlto-čierna rodina. Ďalší futbalom nabitý víkend je za nami a nám nezostáva nič iné, ako si ho zrekapitulovať. Dnes ale zaostríme na rovno tri súťažné zápasy nášho áčka, ktoré zatiaľ ako jediné spomedzi všetkých žlto-čiernych družstiev už stihlo naskočiť do novej sezóny, a to v poriadne rýchlom tempe. Tak či onak, nebudeme to ďalej naťahovať a ideme na to ...

Naše áčko sa pod vedením hlavného trénera Petra Hlinku predstavilo v prvom zápase nového ročníka III. ligy skupiny západ v sobotu 3. augusta na pôde tímu FC Slovan Galanta. Naši chlapci aj napriek dobrému výkonu napokon ťahali za kratší koniec výsledkom 0:2. V pomerne náročnom zápase si žlto-čierni vypracovali niekoľko sľubných príležitostí, ale na minimálne cenný bod to napokon nestačilo. Ako ale videl samotný duel už vyššie spomínaný hlavný kormidelník, pre ktorého to bol trénerský debut na lavičke nášho milovaného žlto-čierneho klubu?

Z môjho pohľadu sme odohrali veľmi solídny prvý polčas, kde nám chýbali len presné zásahy. Boli sme dominantnejším tímom, mali sme viac z hry a tri dobré príležitosti vrátane nastreleného brvna nám bohužiaľ nepriniesli presný zásah. V druhom polčase sme urobili individuálnu chybu a súper nás za to potrestal pokutovým kopom. Za stavu 0:1 sa zápas lámal pri nedovolenom zákroku na Lendela v pokutovom území súpera, ale rozhodca pre mňa z nevysvetliteľných dôvodov nechal pokračovať v hre. Krátko na to súper opäť skóroval po "brejkovej" situácii, kde ale znova úradovala rozhodcovská dvojica, ktorá prehliadla jasnú ruku útočiaceho hráča v súperovom drese. Bohužiaľ v posledných minútach sme nedokázali nájsť recept a Galanta si tento výsledok udržala. Prehra nás samozrejme mrzela ale na prvom polčase by sme chceli stavať a v budúcnosti sa musíme vyvarovať naivných chýb v defenzíve a vynaložit maximálne úsilie na strelenie gólu.

Ideme ďalej ...

V ďalšom súťažnom zápase sa naši chlapci predstavili v rámci 1. kola Slovnaft Cup-u, kedy v stredu 7. augusta vycestovali na ihrisko celku OŠK Láb. Po presvedčivom výkone sa napokon naše áčko radovalo z víťazstva 6:1, kedy sa na streleckú listinu zapísali Tomáš Majtán, Marek Sokol, Adrián Pančík, Karol Mészáros a dva góly zaznamenal Samuel Popelák. V ďalšom kole si to naši chlapci rozdajú opäť v stredu, ale 28. augusta na ihrisku súpera ŠK Tomášov. Výkop stretnutia je naplánovaný na 17:00.

Tak a poďme si zrekapitulovať aj tretí, v poradí posledný súťažný zápas našej vlajkovej lode, kedy sa zverenci bývalého slovenského reprezentanta predstavili v sobotu 10. augusta v rámci 2. kola na domácej pôde na Pasienkoch proti tímu FK Beluša. Samotné stretnutie prinieslo viacero zaujímavých situácií, no na konci duelu sa tím z Beluše radoval z víťazstva 2:0. Nasleduje hodnotenie duelu očami hlavného kormidelníka.

Začnem od konca.. cieľom zápasu bolo získať tri body, keďže v Galante sme ich stratili. Bohužiaľ sme po výsledku veľmi sklamaní a cieľ sme minuli. Vstup do zápasu sme mali výborný a súper nevedel, čo má robiť. Jediné, čo musím chalanom vytknúť, je slabá efektivita a premieňanie šancí. Ak by bolo po prvých 15 minútach 2:0, nikto by nemohol nič povedať. Ale nestalo sa tak a súper z náhodnej akcie zaznamenal po tečovanej strele presný zásah. Následne sme vyvinuli určitú snahu, ale súper opäť využil našu individuálnu chybu a bolo 0:2. Po príležitostiach Betíka a Mészárosa, ktoré ostali nevyužité, sme do druhého polčasu vstúpili s uzdraveným Bellásom, ktorý priniesol vpredu určitú agresivitu, súpera sme síce dostali pod tlak, ale finálna fáza nebola optimálna. Mali sme zopár príležitostí, ale Beluša si s masívnou defenzívou svoj výsledok ustrážila. Momentálne sme brutálne trestaní za naše chyby a v budúcnosti musíme zmeniť nastavenie. Musíme investovať oveľa viac, vrátiť sa k základom a ešte tvrdšie pracovať. To je jediná cesta, ktorá nám zabezpečí body.

V každom prípade už tento víkend sa naša vlajková loď predstaví v rámci 3. kola III. ligy skupiny západ, v sobotu 17. augusta na ihrisku FK Slovan Duslo Šaľa. Naposledy si to naši chlapci rozdali so Šaľou 18. marca v uplynulom kalendárnom roku, kedy sa zrodil nerozhodný výsledok 1:1. Teraz naopak veríme, že sa družina Petra Hlinku bude radovať z prvých bodov v novej sezóne. Výkop zápasu je naplánovaný na 17:00.

Nateraz je to od nás všetko, ĎAKUJEME žlto-čierna rodina.