Autor: Redakce
Sdílet článek

Stará láska nehrdzavie - Pavol Bellás

Ahoj žlto-čierna rodina. Hovorí sa, že stará láska nehrdzavie a v prípade našej "novej" posily to zrejme platí dvojnásobne. Do krásneho žlto-čierneho dresu sa po krátkom čase vracia hrotový útočník s čuchom na góly Pavol Bellás. My sme sa, ako inak, rozhodli nášho staronového hráča vyspovedať. Ideme na to...

Pavol, radi Vás opäť vidíme v našom milovanom klube, takže v prvom rade vitajte a v druhom sa Vás tradične opýtame, ako sa máte?

Ďakujem mám sa dobre, akurát laborujem so zranením členka, ktoré sa mi prihodilo na priateľskom stretnutí s rumunským celkom.

A ako je teda na tom Váš členok?

Už sa to zlepšuje a uvidíme, či stihnem aj prvý ligový duel.

⁠Stihli ste si počas letnej prestávky aj oddýchnuť?

Určite áno. Či už som strávil víkend v Tatrách alebo víkend v rodných Michalovciach s rodinou a priateľkou. Samozrejme oddych beriem aj ako tréning vo fitku alebo stretnutie s kamarátmi pri káve.

Poďme na kľúčovú otázku a to … prečo ste sa rozhodli vrátiť do našej žlto-čiernej rodiny? (úsmev)

Prakticky po sezóne som bol v častom kontakte s vedením Interu. Po vydarenom ročníku som mal vysoké ambície a chcel som sa posunúť vyššie. Mal som ponuky aj z prvej, resp. druhej najvyššej súťaže, no nestalo sa ... a tak som sa rozhodol pre návrat do Interu. Presvedčili ma ambície klubu a plán do budúcna.

⁠Chýbal Vám Inter? (úsmev)

Dá sa povedať, že Inter bude pre mňa stále srdcovka. Taktiež predošlé dva roky som si veľmi obľúbil pôsobenie v Rači, kde som strávil jedno z najkrajších futbalových období.

Ako ste zareagovali v momente, keď ste sa dozvedeli o opätovnom záujme zo strany Interu?

V podstate, ako sa hovorí, normálne. Najskôr sme riešili s agentmi iné kluby, ale ako som už spomínal, nakoniec to nevyšlo a teraz sa už naplno sústredím na pôsobenie v Interi.

S čím, resp. s akým cieľom prichádzate do Interu?

Ciele v Interi z môjho, ale aj celkového pohľadu sú vysoké. Z pohľadu histórie si tento klub zaslúži hrať vyššiu ligu a verím, že jedného dňa si zahrá proti Slovanu v najvyššej lige.

Ako by ste porovnali aktuálny káder s tým, v ktorom ste hrali ešte pred Vašim odchodom?

Niektorí hráči, s ktorými som pred dvoma rokmi hrával ešte zotrvali, ale nie je ich zase veľa. Dovolím si povedať, že v tíme je dosť skúsených hráčov aj so skúseným trénerom, a to môže mať pozitívny dopad na fungovanie v zápasoch, ale aj mimo nich.

Zmenilo sa niečo z vášho pohľadu v našom klube?

Akurát čo mi napadlo je to, že domáce zápasy budeme hrávať na Pasienkoch, čo je pre mňa pocta.

Na čom budeme stavať v aktuálnej sezóne a čo Vy osobne očakávate od samotnej súťaže?

Nechcem predbiehať, keďže až samotná súťaž ukáže, na čom sme. Tvrdou a pokornou prácou vieme dostať Inter tam kam patrí. Čo sa týka mňa, tak minimálne by som chcel zažiť aspoň tak vydarenú streleckú sezónu, ako tomu bolo v uplynulom ročníku. (smiech).

Chceli by ste na záver niečo odkázať fanúšikom, ktorí sa tešia z Vášho návratu?

Nech nás chodia povzbudzovať na zápasy vo veľkom počte. Viem, že fanúšikovia Interu sú nároční, ale ja som presvedčený, že im to odplatíme na ihrisku.

Nášmu strelcovi ĎAKUJEME za rozhovor a prajeme mu opäť raz len a len to najlepšie v žlto-čiernom drese.