Autor: Redakce
Sdílet článek

Stratený syn sa vrátil - Karol Mészáros

Ahoj žlto-čierna rodina. Zrejme ste už stihli zachytiť na sociálnych sieťach, že naša vlajková loď sa posilnila o viaceré mená. No a jedným z "novicov" je aj náš žlto-čierny odchovanec Karol Mészáros. Ako inak, my sme sa "strateného syna" rozhodli vyspovedať. Ideme na to...

Karol, radi by sme napísali, že vitajte v našej žlto-čiernej rodine, ale vo Vašom prípade to tak jednoducho nemôže byť .. skúsime to inak .. ako sa máte po návrate do žlto-čiernych farieb? (úsmev)

Ďakujem za privítanie. Teším sa na nové výzvy a zároveň to beriem ako návrat do klubu, v ktorom som prvýkrát nakukol do “veľkého futbalu”.

Prečo ste sa rozhodli práve pre “návrat” do Interu? Čo Vás ako prvé oslovilo, keď sa Vám ozvali zástupcovia klubu?

Hlavný dôvod prečo som sa rozhodol pre tento krok bola rodina. Mám dvoch synov, jeden z nich začal chodiť do školy a druhého to čaká o rok. Po ôsmich rokoch v zahraničí sme sa rozhodli ostať už doma. Po stretnutí so zástupcami klubu ma oslovil projekt a vízia klubu akým smerom sa chce Inter uberať. Zároveň ma veľmi potešil aj fakt, že budeme hrať v Bratislave na Pasienkoch, kde som ako 10 ročný malý chlapec v Interi začínal. V neposlednom rade ma presvedčil aj rozhovor s pánom trénerom Hlinkom.

Ako prebiehali rokovania?

Rokovania boli veľmi korektné a po osobnom stretnutí sa veci doriešili behom pár dní. Veľmi milo ma prekvapilo ako profesionálne funguje vedenie klubu.

Nie je tajomstvom, že ste počas kariéry hrávali za konkurenčný Slovan, ale rovnako aj v Maďarsku alebo v Českej republike. Úprimne, napadlo Vás niekedy, že si to “vyskúšate” aj v žlto-čiernom áčku?

Samozrejme, ako som prechádzal žiackymi kategóriami Interu, tak to bol taký sen raz si zahrať za mužov Interu.

Nie že by sme Vás už posielali do futbalového dôchodku (úsmev) .. ale zatiaľ to vyzerá tak, že ten povestný kruh by ste mohli uzavrieť práve tam, kde ste ho aj začali, v Interi .. to by bolo celkom pekné, nemyslite? (úsmev)

Uvidíme čo prinesie budúcnosť. Verím v to, že naplníme ciele klubu a Inter sa bude v budúcnosti posúvať smerom nahor a bol by som veľmi rád, ak by som bol toho súčasťou. Bolo by to naozaj pekné.

No dobre .. aby sme z našej strany toľko nepolemizovali, poďme sa venovať aktuálnej situácii. Čo hovoríte na súčasný káder áčka?

Do tréningu sa zapojím v najbližších dňoch, takže mužstvo lepšie spoznám.

Poznali ste sa s niektorými hráčmi osobne ešte pred Vaším príchodom?

Osobne sa poznám s Jurajom Piroskom, s ktorým som hrával v Slovane a v mládeži sme boli spoluhráči s Marcelom Oravcom. Proti Tomášovi Majtánovi som v lige hral ako protihráč, takže sa tiež poznáme. Na ostatných chalanov sa teším, keď sa spoznáme a verím tomu, že nebude žiadny problém, aby som do kabíny zapadol.

V čom môže byť naša sila v novej sezóne a čo očakávate od samotnej súťaže? Viacerí hovoria, že ľahká určite nebude!

Dôležitý bude vstup do sezóny, aby sme nestratili krok s čelom tabuľky. Viac mužstiev má ambíciu postúpiť takže súťaž bude náročná, ale na našom cieli to nič nemení.

Keďže “stratený syn sa vrátil”, tak na záver nášho rozhovoru Vám dávame priestor prihovoriť sa všetkým fanúšikom nášho žlto-čierneho klubu…

Chcel by som srdečne pozdraviť všetkých žlto-čiernych fanúšikov. Viem, že posledné roky pre nich neboli jednoduché, ale chcem ich poprosiť o trpezlivosť a vieru v to, že sa v Interi buduje niečo zaujímavé. Teším sa na to, ako sa budeme stretávať na domácich zápasoch v Bratislave.

Karolovi ĎAKUJEME za rozhovor a prajeme mu opäť raz všetko len a len to najlepšie v krásnych žlto-čiernych farbách.