Autor: Redakce
Sdílet článek

Memoriál Juraja Halenára

Ahoj žlto-čierna rodina. Na horúcich letných dňoch sa síce nič nezmenilo, ale na našich žlto-čiernych trávnikoch nastala určitá zmena... Viaceré naše družstvá odštartovali letnú prípravu a okrem iného, sa už tento víkend naši starší dorastenci predstavia na Memoriále Juraja Halenára, ktorý tento rok organizuje náš milovaný klub. Práve preto sme sa rozhodli, v krátkosti vyspovedať športového riaditeľa mládeže Štefana Šogora, aby nám priblížil nielen samotnú spomienku na nášho bývalého skvelého kanoniera, ale rovnako aj začiatok letnej prípravy. Poďme na to...

Pán trener, ešte predtým ako sa budeme venovať memoriálu Juraja Halenara nám prezraďte, ako vyzerá úvod letnej prípravy v našom klube?

V pondelok 15 júla odštartovali prípravu dorastenci a všetky žiacke kategórie. Dorastenci začali prípravu už na novom pôsobisku na Pasienkoch a žiaci klasicky na Drieňovej. Už túto sobotu čaká kategóriu U19 Memoriál Juraja Halenára, ktorý zároveň odštartuje sériu prípravných zápasov v rámci letnej prípravy. Ostatne tímy začínajú s prípravnými zápasmi budúci víkend.

⁠Podarilo sa Vám naplniť trénerské pozície vo všetkých našich kategóriách?

Tento rok sme mali vyriešených trénerov už v predstihu a som rád, že vstupujeme do novej sezóny so stabilizovaným trénerskym tímom.

Čo bude najdôležitejšie z Vášho pohľadu v rámci letnej prípravy?

Vrátiť sa naspäť do tréningového rytmu a pripraviť sa na ostrý štart novej sezóny v auguste.

Aké ciele si dávate v novom ročníku?

Čím staršia kategória, tým viac sa orientujeme na výsledok. U mladých hráčov sa chceme zameriavať na herný a osobnostný rozvoj v najstaršej žiackej kategórii a v dorastoch chceme už aj siahať na popredné tabuľkové priečky. Našu U15 by sme radi videli v hornej "šestke" a dorasty tak vysoko aby čo najdlhšie hrali o postup do vyššej súťaže.

⁠Poďme teda na spomínaný Memoriál nášho bývalého hráča a skvelého človeka Juraja Halenára, ktorý sa bude konať už túto sobotu a to po šiesty krát. Bolo náročné zorganizovať tento memoriál?

Je to turnaj, ktorý je ideálne načasovaný pre dobrý rozbeh letnej prípravy. Tréneri majú možnosť skúšať nových hráčov a dochádza ku zaujímavej konfrontácii prvo a druholigovych dorasteneckých tímov. Takéto turnaje sa organizujú dobre a všetci sa na Halenárov memoriál tešíme.

Kto všetko Vám pomáhal s organizáciou a ako na Vami vybraný termín reagovali ostatné kluby?

Turnaj sme zorganizovali v rámci klubu a ľudia, ktorí riešia činnosť klubu po celý rok sa podieľali aj na príprave a organizácii turnaja. Nájsť termín bolo jednoduché. Predchádzala tomu dobrá komunikácia s účastníkmi.

Tradične si sily zmerajú štyri celky v kategórii U19 a to Slovan Bratislava, FC Petržalka, Lokomotíva Trnava a samozrejme naši chlapci.. s akým cieľom ideme do zápasov, ktoré sú stále v rámci prípravného obdobia?

Cieľom je zmerať si sily s našou tradičnou konkurenciou a vyskúšať nových hráčov a tiež našich kmeňových hráčov na začiatku prípravného obdobia.

Všetky zápasy sa odohrajú na štadióne v Dunajskej Lužnej, prečo sme sa rozhodli práve pre tento futbalový stánok?

Naše ihrisko je po rekonštrukcii a začali na ňom prípravu všetky tímy. Dunajská Lužná nám vyšla v ústrety a tak sme radi využili príležitosť. Majú peknú trávu a tento turnaj si zaslúži takéto pekne prostredie.

Myslíte si, že by sa v budúcnosti tento turnaj mohol rozrásť aj o ďalšie celky, za ktoré možno nehrávala Juraj Halenar?

Tento turnaj vznikol na myšlienke, že sa ho budú účastňiť tímy, kde Juraj hrával. Nepredpokladám že by sme do budúcnosti rozširovali počet účastníkov.

Ako si Vy spomínané na zosnulého Juraja Halenara?

Každý ročník doteraz oficiálne zahajoval Jurajov Otec. Tento rok tomu nebude inak. Okrem toho, Jurajov syn Nicolas oblieka Interistický dres v kategórii U11. Juraj zanechal hlbokú stopu v každom klube kde hrával. Aj preto si jeho život pripomíname turnajom hraným na jeho počesť.

Na záver by sme chceli napísať, nech na nás tam hore, vo futbalovom nebi, aj naďalej dáva pozor náš bývalý kanonier, ktorý v najvyššej slovenskej súťaži nastrieľal neuveriteľných 125 gólov ... ĎAKUJEME a NEZABÚDAME.