Autor: Redakce
Sdílet článek

Nový tréner našej vlajkovej lode

Ahoj žlto-čierna rodina. Veríme, že letné prázdniny si užívate plnými dúškami... No teraz nastal čas, aby sme Vám predstavili nového kormidelníka nášho áčka. Stal sa ním bývalý slovenský reprezentant Peter Hlinka. Samozrejme, že nového trénera sme sa rozhodli hneď a zaraz vyspovedať, tak poďme na to...

Pán tréner, na úvod Vám dodatočne prajeme všetko najlepšie k meninám .. zároveň nám dovoľte privítať Vás v našom žlto-čiernom klube. Začneme našou tradičnou otázkou ... ako sa máte?

Ďakujem za blahoželanie aj za privítanie. Mám sa fajn, strávil som posledný víkend dovolenkovo a hoci mi zrušili spiatočný let a bolo veľa stresu kvôli ceste domov, som dobre naladený a teším sa na novú prácu s Interom.

Poďme na otázky na telo…(úsmev) Prečo ste sa rozhodli práve pre náš milovaný Inter?

Odpoveď je jednoduchá, pán Palenčár spolu s Martinom Barborkom ma presvedčili... ale nebolo to až také tažké, keďže Inter je pre mňa klub s bohatou históriou a tradíciou. Projekt, ktorý mi spomínaní páni predstavili, ma hneď oslovil. Je v ňom veľa kreativity a to ma láka.

Keď sme pri našom žlto-čiernom klube. Ako si spomínate na zápasy proti Interu počas vašej či už hráčskej, alebo trénerskej kariéry?

Ako tréner som nikdy proti Interu s mojim tímom nehral, ale ako hráč si spomínam na zápasy s Interom s obrovským rešpektom. Na prelome milénia bol Inter Bratislava jeden z najlepšie fungujúcich klubov na Slovensku a pod vedením trénera Bubenka hrali v lige o tie najvyššie priečky. Pokiaľ sa nemýlim, nepodarilo sa mi ich poraziť.


Čo bolo kľúčové pri Vašom rozhodovaní sa či zobrať alebo nezobrať pozíciu hlavného kormidelníka žlto-čiernych?

Kľúčovým bol fakt, že môžem byť súčasťou tohto zaujímavého projektu, ktorý je vedený inteligentnými ľuďmi, ktorí chcú klubu pomôcť dostať sa tam, kam patrí. Je to určitým spôsobom "challenge", výzva, keďže stále sa môže stať to, že niečo organizačné niekedy nemusí fungovať, ale to mi vôbec nevadí. Práve naopak, je zaujímavé hľadať riešenia v skromných podmienkach.

Ako prebiehali samotné rokovania?

Rokovania prebehli relatívne rýchlo. Martin ma kontaktoval niekedy pred dvomi týždňami, kedy bývalý tréner opustil Inter. Načrtol mi situáciu, ozrejmil fakty a hlavne bolo cítiť, že záujem o spoluprácu bol od začiatku silný. Chcel, aby som spoznal aj pána Palenčára, s ktorým sme sa následne stretli minulý týždeň a dokonca týždňa sme si dali čas na zváženie. A v nedeľu sme všetko odklepli.

Prvý tréning Vás ešte len čaká, ale predsa len, v kádri sú takí hráči ako Špak, Majtán alebo Piroska. Stihli ste s niekým už prehodiť nejaké to slovko, prípadne aj s nejakým členom realizačného tímu ?

Juraja Pirosku poznám osobne už dlhšie. Ostatných dvoch spomínaných len z pozorovania z minulosti ako kvalitných hráčov. S Jurajom sme si volali v pondelok večer. Patrik Špak je momentálne ešte na dovolenke, takže príležitosť budem mať až neskôr.

S čím teda prichádzate do Interu, aké sú Vaše ciele?

Myslím si, že je jasné, že s Interom chceme dlhodobo dosahovať tie najvyššie méty. Momentálne je ale najdôležitejšie pripraviť a hlavne dať dokopy kvalitný a stabilný káder pre tretiu ligu, keďže dochádza k určitým zmenám. Martin má toho momentálne dosť na práci. (úsmev) Pre mňa bude primárne najrýchlejšie spoznať všetkých hráčov, ich kvality a začať čo najskôr pracovať na princípoch našej hry.

Čo by ste možno na záver odkázali všetkým fanúšikom a celej žlto-čiernej rodine?

V prvom rade zablahoželal touto cestou k úspešnej sezóne a bol by som nesmierne rád, keby sme všetci ťahali za jeden koniec povrazu a spoločnými silami aj s ich podporou dokázali Inter dostať opäť vyššie. Myslím si, že všetci budeme radi, ak prídu v čo najvyššom počte na štadión. Nie je nič krajšie vo futbale ako víťaziť s fanúšikmi.

Nášmu novému hlavnému trénerovi želáme veľa úspechov pri kormidle našej vlajkovej lode. Nateraz je to od nás všetko, ĎAKUJEME žlto-čierna rodina.