Autor: Redakce
Sdílet článek

Postup je náááš ...

Ahoj žlto-čierna rodina... tak teda, podarilo sa... naše áčko si vybojovalo postup do 3. ligy a my sme sa rozhodli, že vyspovedáme viacerých členov našej žlto-čiernej rodiny. Ideme na to...

Ako sa hovorí, prvým pánom "na holenie" je sám kormidelník naše vlajkovej lode Andrej Štellár.

Pán tréner, gratulujeme k postupu a hneď na úvod sa Vás opýtame, aké pocity vo Vás prevládajú?

Samozrejme, že skvelé. Je to výborný pocit vyhrať súťaž.

Ako vnímate fakt, že sa Vám a Vašim zverencom podarilo prekonať 100 gólovú hranicu v tejto sezóne?

Deklarovali sme pred sezónou, že budeme hrať útočný futbal, čoho výsledkom sú góly. Čakal som to a možno poviem neskromne, že aj trošku skôr, ale vážim si, že sme to dosiahli teraz spolu so spečatením postupu do vyššej súťaže. Venujeme sa finálnej fáze dlhodobo.

Mal to byť práve Juraj Piroska, kto strelí náš 100-tý gól?

Rozprávali sme sa cez týždeň, že strelil náš 50-ty gól práve v Rohožníku a bolo by pekné, keby ten 100-tý dal opäť on a znovu proti Rohožníku. Ivan Betík je zranený, tak to zobral na seba, a to aj napriek tomu, že bude musieť zaplatiť do hráčskej kasy. (úsmev) Juraj má výborné čísla, hlavne čo sa týka asistencií a občas pridá taký bonbónik, ako v zápase teraz.

Ako namotivujete chlapcov po tomto skvelom a zaslúženom postupe na ďalšie zápasy?

V tom nevidím problém. Hráči musia presvedčiť, že majú aj na tretiu ligu a budú sa chcieť ukázať, aby boli v kádri aj budúcu sezónu. Život pre nich nekončí, pôjdu znova do práce, do školy a cez víkend budú chcieť dokázať, že právom ovládli súťaž. Sú to rozumní hráči.

Keďže sme už postúpili, dostanú šancu v ďalších stretnutiach aj hráči, ktorí doteraz nenazbierali veľa súťažných minút? Budete možno aj trochu experimentovať so zostavou?

Určite áno, ale nebudem to robiť živelne, že vymením celú jedenástku, toľko nás ani nie je. Dám šancu aj trom dorastencom, ktorí sa presúvajú k nám aj na tréningový proces a za posledné štyri kolá si pozriem všetkých, ktorých potrebujem vidieť, aby sme vedeli vyhodnotiť s kým môžeme počítať aj v budúcej sezóne vo vážnej súťaži.

Ideme na ďalšieho respondenta a bude ním náš líder a strelec gólu s poradovým číslom 100 v aktuálnej súťaži, Juraj Piroska.

Juraj v prvom rade gratulujeme k postupu .. ako sa cítite?

Ďakujem veľmi pekne, cítim sa výborne.

Stihli ste to s chlapcami už aj osláviť?

Tesne po zápase sme si trochu zakričali a aj oslávili postup, ale väčšia oslava nás počká po skončení súťaže, keďže nás čakajú ešte štyri zápasy.

Keď sme pri tom, ako pristúpite k zostávajúcim duelom v aktuálnej sezóne?

Jednoznačne máme cieľ vyhrať aj zostávajúce stretnutia a rozlúčiť sa s fanúšikmi tak ako sa patrí. Verím, že zvyšné zápasy zvládneme.

⁠Čo bolo podľa Vás kľúčom k úspechu v sezóne, ktorá ešte stále trvá?

Kľúčom k úspechu bol jednoznačne kolektív, či už hráčsky alebo realizačný. Všetko sedelo tak ako malo od prvého dňa a spoločne sme išli za cieľom, ktorým bol postup.

V stretnutí s Rohožníkom ste práve Vy zaznamenali náš 100-tý gól … čo to pre Vás znamená? Jedným dychom ešte dodáme, že ste proti spomínanému súperovi zaznamenali v tejto sezóne aj náš 50-ty gól .. čiže asi viete, kedy sa máte zapísať na streleckú listinu… (úsmev)

Nemal som nejakú extra motiváciu, že práve ja budem ten, ktorý strelí ten 100-tý gól. Predsa som typ hráča, ktorý radšej na presné zásahy spoluhráčom prihráva, a to ma teší vždy viac ako keď sa sám strelecky presadím. To, že som zaznamenal 100-tý a predtým 50-ty gól a ešte rovnakému súperovi, tak to je len štatistika, na ktorej sa môžeme pobaviť a pousmiať. Ale ak by už ten 100-tý gól mal byť nejaký extra, tak som rád, že to bol práve takýto gól.

Čo by ste možno odkázali celej žlto-čiernej rodine?

Chcem im poďakovať za podporu a budeme sa snažiť im aj naďalej robiť na ihrisku radosť.

Tak a teraz si vyspovedáme aj nášho kapitána Patrika Špaka.


Patrik, v prvom rade Vám gratulujeme k postupu .. spokojný? (úsmev)

Ďakujem za gratuláciu... áno pochopiteľne.

Stihli ste to už aj s chlapcami trochu osláviť?

Zatiaľ bola menšia oslava bezprostredne po zápase s Rohožníkom, kde sme teda spečatili postup do 3. ligy s takmer mesačným predstihom. V kabíne sme mali pripravené občerstvenie od vedenia klubu. Keďže nám zostáva odohrať do konca súťaže štyri zápasy, tak oficiálnu oslavu máme naplánovanú po poslednom kole, ktoré odohráme 15. júna v domácom prostredí proti Dunajskej Lužnej.

Čo bol ten hlavný kľúč k úspechu?

Myslím si, že najmä kvalitný tréningový proces, dobrý kolektív, podpora vedenia klubu a zodpovedný prístup každého jedného hráča k tréningom a k zápasom.

Ako pristúpite spoločne so spoluhráčmi k ďalším zostávajúcim zápasom? Čo by ste na záver odkázali samotným fanúšikom?

K zostávajúcim zápasom pristúpime zodpovedne, tak ako ku každému jednému zápasu počas celého súťažného ročníka. Šancu v zostávajúcich stretnutiach určite dostanú hráči, ktorí majú z rôznych dôvodov odohrané menej a taktiež naši končiaci dorastenci. Bude to akási príprava navyše, kde si tréneri môžu postupne skladať mužstvo na 3. ligu. V každom prípade by som chcel na záver poďakovať všetkým fanúšikom za celosezónnu podporu. Verím, že si nájdu cestu aj na zostávajúce zápasy a tento úspech bude pre nich, ale aj ďalších priaznivcov Interu pozvánkou na zápasy v novej sezóne.

No a my si na záver ešte vyspovedáme aj generálneho manažéra Martina Barborku.

Pán Barborka, tak ako každému, aj Vám najskôr gratulujeme k postupu .. ako sa cítite?

Ďakujem veľmi pekne, cítim sa príjemne a zároveň aj unavene. (úsmev) Som rád, že sa nám podarilo potvrdiť postup a návrat do 3. ligy v predstihu a môžeme sa sústrediť na prípravu a plánovanie vecí, ktoré súvisia s týmto postupom. Po uplynulej sezóne sme boli smutní, že sme vypadli, nevzdali sme sa a hneď sme si stanovili cieľ na aktuálnu sezónu a tým bol postup. Celý tím išiel za stanoveným cieľom od prvého kola a v súťaži sme jednoznačne dominovali.

Stihli ste to už s chlapcami alebo s vedením klubu aj osláviť?

S chlapcami sme sa radovali ihneď priamo na ihrisku, bolo to spontánne. Chalani dostali šampanské, pripravené majstrovské tričká, ktoré nesú v sebe myšlienku aktuálnych dresov s legendami Interu.

V každom prípade na majstrovských tričkách sú obdobné pruhy s menami, ale tieto pruhy obsahujú mená hráčov, ktorí nastúpili počas aktuálnej sezóny do zápasov, taktiež mená ľudí z realizačného tímu, keďže každý člen realizačného tímu je dôležitý a je súčasťou tohto postupu. Avšak nejaká veľká párty nebola, možno to chlapci oslávili večer spolu, ale spoločnú oslavu postupu a splnenie spoločného cieľa oslávime všetci spolu aj s vedením po sezóne.

Čo bolo podľa Vás kľúčom k úspechu v sezóne, ktorá ešte stále trvá?

Určite dobrá partia, ktorú sa nám podarilo dať dokopy. Z minulej sezóny ostala kostra mužstva so skúsenými hráčmi a podarilo sa nám káder doplniť chlapcami, ktorí do tímu zapadli. Popri skúsených hráčoch môžu mladí napredovať a získavať cenné skúsenosti. Spoločne tak vytvorili káder, ktorý v súťaži dominoval a dominuje. V doterajších 26 kolách sme strelili 103 gólov, čo je takmer 4 góly na zápas.

Hovorí sa, že kde jedni končia, druhí začínajú .. a keďže sme si zabezpečili v predstihu postup, tak chlapci splnili svoju úlohu a Vás čaká od tohto momentu, spoločne s vedením klubu práca, aby sme sa už mohli pozerať do nasledujúcej sezóny .. aké kroky teda budete musieť podniknúť v najbližších dňoch, resp. týždňoch?

S tým, že chceme postúpiť sme pracovali od začiatku sezóny, aktuálne po potvrdení postupu sa táto práca ešte zintenzívni. Po poslednom kole dáme chlapcom čas na krátky oddych a keďže 3. liga začína začiatkom augusta, letná príprava bude krátka. Radi by sme pracovali ďalej s hráčmi, ktorí tento postup vybojovali a majú svoju kvalitu na 3. ligu, no taktiež sa musíme posilniť na niektorých pozíciách. O zložení tímu na ďalšiu sezónu sa rozprávam s trénerom Štellárom pravidelne. Máme vytypovaných niekoľko hráčov, o ktorých si myslíme, že by mohli byť prínosom. Taktiež máme šikovných odchovancov v U19, ktorým chceme dať priestor v A tíme, aby mali možnosť u nás naďalej pokračovať a naskočili do „mužského“ futbalu. Chceme, aby značka Inter Bratislava naďalej išla hore a aby sme ju postupne vrátili tam, kam patrí.

Všetkým respondentom ĎAKUJEME za rozhovor a zároveň GRATULUJEME celej žlto-čiernej rodine! Páni, paráda!