Autor: Redakce
Sdílet článek

Víkendový SUMÁR

Ahoj žlto-čierna rodina. Ďalší súťažný víkend je za nami a my si ho zrekapitulujeme v našom tradičnom sumári. Samozrejme, že naši fantastickí "áčkari" postupujú do 3. ligy, ale k tomu sa dostaneme v ďalšom článku. Teraz si zrekapitulujeme uplynulé dni, v ktorých sa predstavili viaceré naše družstvá. Ideme na to...

Tak teda začíname našim áčkom. Družina trénera Andreja Štellára sa naposledy ligovom zápase predstavila v sobotu 18. mája, kedy na domácej pôde v Stupave privítala v rámci 26. kola IV. ligy BFZ celok FC Rohožník. No a naši chlapci zvíťazili 4:0. Na streleckú listinu sa zapísali Piroska, Majtán, Kolník a Lendel. Prvý menovaný okrem iného zaznamenal 100-tý gól našej vlajkovej lode v prebiehajúcej sezóne. Suma sumárum, naše áčko po tomto zápase potvrdilo svoj predsezónny cieľ a zabezpečilo si postup do vyššej súťaže! Ako sme už v úvode spomínali, v ďalšom článku si podrobnejšie posvietime na náš postup a rovnako aj vyspovedáme viacerých členov prvého tímu. Teraz je na rade hodnotenie zápasu hlavným kormidelníkom.

Súpera sme mali prečítaného, chceli sme začiatok zápasu hrať dôrazne, robiť na nich tlak a pokúsiť sa dať rýchly gól. To sa aj podarilo. Hostia neboli v hlbokom bloku, čo nám vyhovovalo. Nechali sme aj ich hrať, čo nám umožnilo využívať ich diery v otvorenom priestore. Vedeli sme kde, kedy a ako. Podali sme dobrý výkon v defenzíve, až na jednu situáciu v druhom polčase, keď išli sami na brankára, ale dokázali sme to vyriešiť. Som rád, že sme uzavreli predčasne postup do vyššej súťaže, za čo patrí mužstvu poklona. Musíme sa však posilniť na niektorých pozíciách.

U19/U17

Ideme na dorastenecké kategórie. Družstvá U19 a U17 čakali v nedeľu 19. mája zápasy 27. kola II.LSD, resp. II.LMD, kedy sa predstavili na pôde tímu KFC Komárno. Staršia kategória si pripísala na svoje konto šiestu remízu v ročníku, a to po výsledku 1:1. V žlto-čiernom drese sa gólovo presadil Tomáš Petrovaj. Družina trénera Michala Pančíka je aktuálne v tabuľke na priebežnom 8. mieste so 42 bodmi na konte. Nasleduje hodnotenie hlavného kormidelníka.

Zápas proti Komárnu bol z našej strany najhorší v jarnej časti sezóny. Prvý polčas mal z našej strany ešte, aké také parametre. Smerom dopredu sme si však nevytvorili v podstate žiadne príležitosti, ale ani súperovi sme nič nedovolili. Druhý polčas bol z našej strany úplná katastrofa. Urobili sme množstvo individuálnych chýb a len neschopnosť súpera nás zachránila od prehry. Verím, že už v najbližšom zápase predvedieme diametrálne odlišný výkon a dokážeme si, že výkon proti Komárnu bol len ojedinelý výpadok.

Tradične v rovnaký deň, ale o čosi neskôr sa pustia do svojho zápasu aj mladší dorastenci, ktorí nanešťastie ťahali za kratší koniec výsledkom 2:5. Na streleckú listinu v drese U17 sa zapísali Marek Žúbor a Filip Ondruš. Pre mladších žiakov to bola desiata prehra v ročníku, po ktorej sa nachádzajú so 41 bodmi na 9. mieste. Nasleduje hodnotenie hlavného trénera Rudolfa Sekota.

Domáci ukázali väčšiu túžbu po víťazstve ako my ... potrestali naše zaváhania a zaslúžene zvíťazili.

U16

Cez víkend sa do súťažného zápasu pustili aj chlapci z kategórie U16, ktorí sa predstavili v nedeľu 19. mája, kedy v rámci 24. kola III. ligy MD - U17 privítali na domácej pôde na Drieňovej tím FC Zohor. Naša U16 napokon zvíťazila 4:0 a je aktuálne s 38 bodmi na 5. mieste v tabuľke.

U15/U14

Ideme na žiacke kategórie. U15 a U14 sa cez víkend predstavili v sobotu 18. mája, kedy ich v stretnutiach 7. kola I. LSŽ skupiny západ (o umiestnenie) čakala cesta na ihrisko FK Dubnica nad Váhom. Staršia kategória prehrala 0:2, mladšia ťahala za kratší koniec výsledkom 1:5.

U13/U12

No a poďme aj na mladších žiakov. Kategórie U13 a U12 si cez víkend oddýchli a najbližšie ich čakajú stretnutia v sobotu 25. mája, kedy v rámci 8. kola I. LMŽ skupiny západ (o titul), vycestujú na ihrisko AS Trenčín. Staršia kategória má naplánovaný výkop na 10:00, mladšia odštartuje o 11:30.

No a na záver nám tradične zrekapituluje víkend aj trénerka dievčenských kategórii Alexandra Števaňáková.

Cez víkend nastúpili dievčatá WU15 v 16. kole ligy na domácej pôde proti dievčatám zo Slovanu Bratislava a po peknom bojovnom výkone oboch tímov sme sa rozišli výsledkom 2:2. V zápase boli pasáže, kedy sme mali navrch, no nedokázali sme využiť chyby súpera a potom sme mali úseky hry, kde sme boli pod tlakom. V zápase sme dvakrát viedli, no súper sa vždy rýchlo dotiahol. Naše oba góly dala Stela Prétiová.

WU11 absolvovala v nedeľu ligové kolo vo Veľkom Grobe a tu sú výsledky jednotlivých zápasov. Grob 0:3 Inter, Inter 2:4 Petržalka, Inter 1:1 Stupava a Inter 4:0 Domino. Ešte by som rada dodala, že v tíme nastupujú dievčatá ročník 2013 a mladšie. Najviac nás potešilo to, že aj keď nemáme originál brankárku v tejto kategórii a dievčatá sa striedajú, tentokrát odchytala najmladšia z tímu 9 ročná Laura Chovancová a my sa tešíme, že nám rastie takýto talent.

Nateraz je to od nás všetko, ĎAKUJEME žlto-čierna rodina.