Autor: Redakce
Sdílet článek

Víkendový SUMÁR

Ahoj žlto-čierna rodina. Ďalší víkend je za nami a my si ho zrekapitulujeme v našom tradičnom sumári. Okrem iného sa pozrieme aj na dievčenské kategórie, ktoré to mali veľmi pestré v uplynulých dňoch. Ideme na to...

Ako býva zvykom, začíname našim áčkom. Družina trénera Andreja Štellára sa naposledy v ligovom zápase predstavila v sobotu 4. mája, kedy na domácej pôde v Stupave privítala v rámci 24. kola IV. ligy BFZ celok SDM Domino. Naši chlapci si z chuti zastrielali a svojho súpera rozdrvili 8:1. Presné zásahy v žlto-čiernom drese zaznamenali Samuel Popelák, Lukáš Čemba, Alan Dolán, Tomáš Majtán a dva góly si na konto pripísali Jakub Kolník s Dominikom Lendelom. Pre naše áčko to bola 21 výhra v sezóne, po ktorej je naša vlajková loď na vedúcej priečke so 65 bodmi na konte. Nasleduje hodnotenie samotného stretnutia hlavným kormidelníkom.

Ďalší domáci zápas, kde sme museli potvrdiť úlohu favorita. Chcel som, aby sme boli od začiatku dominantní a ukázali dobrý futbal. Rýchlo sme viedli a v závere polčasu sme odskočili na tri góly. Miestami sme však boli netrpezliví a nepresní a to sme chceli, aby sa v druhom polčase zmenilo. Zmenilo sa a aj po prestriedaní sme ukázali dobré futbalové akcie a pekné góly. Súper bojoval, ale dnes sme boli dominantní a ukázali sme aj kvalitu.



Ideme na dorastenecké kategórie. Družstvá U19 a U17 čakali rovnako v sobotu 4. mája zápasy 25. kola II.LSD, resp. II.LMD, kedy sa predstavili na pôde tímu FK Lokomotív Trnava. Staršia kategória zvíťazila 3:0, kedy sa gólovo presadil Patrik Kajaba a dva zásahy zaznamenal Tomáš Petrovaj. Naša U19 je tak po 12 výhre na priebežnom 8. mieste v tabuľke so 40 bodmi na konte. Nasleduje hodnotenie hlavného trénera Michala Pančíka.

Už sa asi opakujem, ale zápas proti Lokomotíve Trnava sme opäť začali nekoncentrovane a súper mohol ísť už v prvých sekundách do vedenia, ale svoju veľkú príležitosť "trnaváci" nevyužili. Potom sme však začali hrať pozornejšie a prvý polčas sme ovládli hru, strelili sme tri góly a mohli sme pridať aj ďalšie. V úvode druhého polčasu sme mohli zápas “ukončiť” a dostať sa do vedenia možno aj 6:0, ale nevyužili sme dva samostatné nájazdy a nepremenili pokutový kop. Keďže sme góly nepridali, súper stále cítil šancu na skorigovanie výsledku a po veľkých príležitostiach hráčov Trnavy sa tak mohlo aj stať. Našťastie svoje šance súper nepremenili a tak sme sa mohli tešiť z víťazstva my.

Tradične v rovnaký deň, ale o čosi neskôr sa pustili do svojho zápasu aj mladší dorastenci, ktorí napodobnili svojich starších rovesníkov a rovnako si pripísali na konto cenné tri body po výhre 1:0. O osude stretnutia rozhodol presným zásahom v 58´ minúte Samuel Majerský. U17 si pripísala na konto rovnako 12 výhru v ročníku a je so 41 bodmi na 6. mieste. Nasleduje hodnotenie hlavného trénera Rudolfa Sekota.

Počas celého zápasu sme boli lepším futbalovejším mužstvom, len ma mrzí, že s príležitosti čo sme mali sme sa presadili len raz a to Samkom Majerským v druhom polčase.

U16

Cez víkend sa do súťažného zápasu pustili aj chlapci z kategórie U16, ktorí sa predstavili v nedeľu v rámci 21. kola III. ligy MD - U17, kedy vycestovali na ihrisko celku MŠK Iskra Petržalka. Rozoberaná kategória napokon ťahala za kratší koniec výsledkom 2:4. O dva góly v žlto-čiernom drese sa postarali Bohdan Berzin a Leonard Lindvay. Pre U16 to bola 7 prehra v sezóne. Aktuálne tejto kategórii patrí s 35 bodmi 4. miesto v tabuľke.

U15/U14

Ideme na žiacke kategórie. U15 a U14 sa naposledy predstavili v sobotu 4. mája, kedy ich v stretnutiach 5. kola I. LSŽ skupiny západ (o umiestnenie) čakal na Drieňovej domáci zápas proti tímu MFK Skalica. Staršia kategória vyhrala 3:1, mladšia prehrala 1:2.

U13/U12

No a poďme aj na mladších žiakov. Kategórie U13 a U12 podobne ako starších žiakov čakali stretnutia v sobotu 4. mája, kedy sa predstavili v rámci 5. kola I. LMŽ skupiny západ (o titul), kedy vycestovali na ihrisko celku FK DAC 1904 Dunajská Streda. Staršia kategória zvíťazila 3:1, mladšia prehrala 6:12.

DIEVČATÁ

No a na záver nám uplynulý víkend zrekapituluje trénerka dievčenských kategórii Alexandra Števaňáková.

Dievčatá majú za sebou náročný týždeň. V stredu 1. mája sa WU11 a WU13 zúčastnili náročného turnaja v Rohátci a v každej kategórii bojovali v konkurencii 12 tímov z Českej republiky, Rakúska a samozrejme Slovenska. WU11 obsadila po vyrovnaných výkonoch 4. miesto a WU13 si odniesla pohár a medaile za 2. miesto. Následne v nedeľu sme hostili v ligovom zápase hráčky z kategórie WU15 súperky z Domina a po peknom kombinačnom výkone sme zvíťazili 3:0. Všetky góly strelila Stella Prétiová. V každom prípade najbližšie vycestujeme na ligový zápas do Pezinka.

Tak a nateraz je to od nás všetko, ĎAKUJEME žlto-čierna rodina.