Autor: Redakce
Sdílet článek

Žlto-čierny TÝŽDEŇ

Ahoj žlto-čierna rodina. Keďže sa nám blížia veľkonočné sviatky a program súťažných zápasov našej futbalovej rodiny bude rozhádzaný ako kužele na tréningovom ihrisku, tak sme sa rozhodli, že si spojíme víkendový sumár a žlto-čierny víkend do jedného "žlto-čierneho týždňa". Takže dámy a páni, najskôr si zrekapitulujeme uplynulé dni a následne sa pozrieme na to, čo čaká naše družstvá v nasledujúcich dňoch resp. týždňoch. Ideme na to...

Začíname teda rekapituláciou uplynulého víkendu a začíname áčkom. Družinu trénera Andreja Štellára čakala v nedeľu 24. marca v druhom jarnom súťažnom zápase cesta na ihrisko celku FK Slovan Ivanka pri Dunaji. Išlo o duel 17. kola IV. ligy BFZ v ktorom naši chlapci zvíťazili po góle Ivana Betíka, ktorý sa presadil v 36´ minúte. Pre naše áčko to bola 15 výhra v sezóne, po ktorej je naša " vlajková loď " na líderskej pozícii so 47 bodmi na konte. Nasleduje hodnotenie hlavného trénera.

Vedeli sme, čo môžeme od domácich očakávať a to sa aj potvrdilo, ale prvý polčas sme plnili ešte veci, ktoré sme si povedali. Dali sme gól po štandardnej situácii, mali sme sa ukľudniť a hrať. Mať dobrý pohyb a hrať s loptou. Domáci, ale boli dominantný v osobných súbojoch a ukázali tiež svoju kvalitu. V druhom polčase sme sa nezmyselne stiahli, nepodržali sme loptu, mali sme veľa zlých prihrávok. Dostali sme sa pod tlak, všade sme boli neskoro a púšťali sme domácich do šancí. Treba povedať, že nás v týchto momentoch podržal brankár Danihel a mali sme aj šťastie, keď Plavnik trafil tyčku. Domáci boli druhý polčas jednoznačne lepší, ale dopomohli sme im v tom našou pasivitou. Spokojný som s tromi bodmi, ale veľa veci musíme zlepšiť do ďalšieho zápasu.

U19/U17

Pokračujeme dorasteneckými kategóriami. Družstvá U19 a U17 čakali v sobotu 23. marca zápasy 20. kola II.LSD, resp. II.LMD, kedy na domácej pôde v Stupave privítali tím FK Dubnica nad Váhom. Starší dorastenci zvíťazili 4:1 a to vďaka presným zásahom Jakuba Strapeka, Tomáša Petrovaja, Adama Andrejšina a Dominika Želipského. Pre U19 to bola 9 výhra v ročníku, po ktorej je táto kategória s 31 bodmi na priebežnom 7. mieste v tabuľke. Nasleduje hodnotenie hlavného trénera Michala Pančíka.

V zápase s Dubnicou sme boli lepším mužstvom a zaslúžene sme vysoko zvíťazili. O výsledku sme rozhodli už v prvom polčase, keď sme strelili 3 góly. Gólov sme mohli streliť aj viac, ale niekoľko našich veľkých šancí zostalo nevyužitých. Som rád, že pred veľkonočnými sviatkami a krátkou ligovou prestávkou sme zvíťazili a chlapci si teraz v pohode budú môcť sviatky užiť.

Tradične v rovnaký deň, ale o čosi neskôr sa pustili do svojho zápasu aj mladší dorastenci, ktorí si rovnako pripísali na svoje konto cenné víťazstvo a to po výsledku 3:2. Na streleckú listinu sa zapísali Matúš Palaj, Filip Ondruš a Dominik Hullman. U17 zaznamenala 11 výhru v sezóne a s 37 bodmi je táto kategória na 5. mieste v tabuľke. Ideme na hodnotenie zápasu hlavným trénerom Rudolfom Sekotom.

V dnešnom zápase sme boli konečne efektívni v koncovke, čo sme si vypracovali to sme aj úspešne premenili a tak sme zápas doviedli do víťazného konca.

U16

Uplynulý víkend nám priniesol aj ďalší jarný duel pre kategóriu U16, ktorá sa predstavila v nedeľu 24. marca v stretnutí 15. kola III. ligy MD - U17, proti súperovi Futbalová Akadémia Lafranconi FTVŠ UK. Naši chlapci nanešťastie ťahali za kratší koniec výsledkom 0:1. Nevádi, ide sa ďalej.

U15/U14

Ideme na žiacke kategórie. U15 a U14 sa v ďalšom kole predstavili v sobotu 23. marca, kedy ich v stretnutiach 1. kola I. LSŽ skupiny západ (o umiestnenie) čakal domáci duel proti SDM Domino. Staršia kategória remizovala 2:2, mladšia zvíťazila 2:1.

Tak a teraz sa pozrieme na program našich družstiev v najbližších dňoch resp. týždňoch. Poďme na to...

Družina trénera Andreja Štellára si to už v stredu 27. marca rozdá v zápase 18. kola IV. ligy BFZ na domácej pôde v Stupave s celkom Športový klub Nová Dedinka. Ak sa v krátkosti pozrieme na prvý vzájomný duel v sezóne, tak v ňom naše áčko na súperovej pôde remizovali 1:1. Veríme, že naši chlapci dokážu v tomto stretnutí potvrdiť úlohu favorita a potešia celú žlto-čiernu rodinu. Výkop duelu je naplánovaný na 16:00. Páni, držíme Vám palce.

U19/U17

Ideme na dorastenecké kategórie. Družstvá U19 a U17 čakajú až "na ďalší" víkend a to v nedeľu 7. apríla zápasy 21. kola II.LSD, resp. II.LMD, kedy vycestujú na ihrisko tímu MŠK FOMAT Martin. Starší dorastenci v prvom vzájomnom zápase v sezóne doma zvíťazili 4:2. Ich najbližší súper je momentálne v tabuľke na 2. meiste a naša U19 stráca na rovesníkov z Martina 7 bodov. V každom prípade, zverencom trénera Michala Pančíka prajeme príjemné prežitie veľkonočných sviatkov, veríme, že si oddýchnu a následne sa pobijú o ďalšie cenné body. Iba doplníne že spomínaný duel má naplánovaný výkop o 11:00.

Tradične v rovnaký deň, ale o čosi neskôr sa pustia do svojho zápasu aj mladší dorastenci, ktorí si v prvom vzájomnom meraní síl rovnako poradili so svojím súperom a to po výsledku 3:1. Najbližšie to bude súboj tabuľkových susedov v súťaži II.LMD, keďže naša U17 ktorá je na 5. mieste s 37 bodmi stráca na Martinčanov iba dva bodíky. Výkop tohto duelu je naplánovaný na 13:30.

U16

Najbližšie dni nám prinesú aj duel pre kategóriu U16, ktorá sa predstaví vo štvrtok 28. marca v stretnutí 16. kola III. ligy MD - U17, na ihrisku celku FK Dúbravka B. Výkop stretnutia je naplánovaný na 9:00.

U15/U14

Ideme na žiacke kategórie. U15 a U14 sa v ďalšom kole predstavia až v sobotu 13. apríla, kedy ich v stretnutiach 3. kola I. LSŽ skupiny západ (o umiestnenie) čaká cesta na pôdu MŠK Senec. Staršia kategória začne o 10:00, mladšia o čosi neskôr a to o 12:00.

U13/U12

A ako sú na tom naši mladší žiaci. Kategórie U13 a U12 čakajú už tento štvrtok súboje v rámci 1. kola I. LMŽ skupiny západ (o titul) kedy na domácej pôde privítajú v bratislavskom derby tím FC Petržalka. Staršia kategória odštartuje svoj duel o 13:00, mladšia prezmenu o 14:30. Všetkým žiackym kategóriám držíme palce.

Nateraz je to od nás všetko, ĎAKUJEME žlto-čierna rodina a držte našim družstvám palce.