Autor: Klub
Sdílet článek

Uplynulá sezóna pohľadom majiteľa nášho žlto-čierneho klubu

Žlto-čierna rodina AHOJ. Už je to nejaký ten deň čo sa skončili prvé polovice všetkých súťaží, v ktorých sa predstavili naše žlto-čierne družstvá. Dokonca sme sa ocitli aj v novom kalendárnom roku, v ktorom sme už stihli vyspovedať kapitána nášho áčka a trénera kategórie U15 Patrika Špaka. V každom prípade sa nič nemení na tom, že budeme pokračovať hodnotením prvej polovice sezóny, a aby sme sa držali našej tradície, tak nemôžeme vynechať ani pohľad na jesennú časť v podaní majiteľa nášho milovaného klubu Jána Palenčára. Ideme na to...

Pán Palenčár, v prvom rade nám prezraďte... ako sa ste strávili vianočné sviatky? Mali ste čas si aj trochu oddýchnuť?

Vianočné sviatky boli veľmi fajn, v kruhu rodiny som si oddýchol.

Čo pre Vás znamenajú vianočné sviatky a aké sú tradície vo Vašej rodine?

Vianoce sú pre mňa sviatkami pokoja a rodinnej pohody. Zároveň si ich spájam s bilancovaním predchádzajúceho roka tak v súkromí ako aj v práci. Naše vianočné tradície sa týkajú predovšetkým spoločnej prípravy Štedrého večera vrátane varenia a pečenia a ozdobovania stromčeka.

Poďme na náš milovaný žlto-čierny klub. Na čom sa momentálne najviac pracuje v našom klube počas zimnej prestávky?

Našim hlavným cieľom je zlepšenie podmienok s tréningovými plochami a návrat Áčka do Bratislavy. Som veľmi rád, že sa podarilo s výraznou podporou Andreja Gaburu, vlastníka fitness centra Fit Camp, zabezpečiť súhlas magistrátu s predĺžením nájomnej zmluvy na naše ihrisko na Drieňovej ulici. S týmto krokom súvisí zahájenie realizácie rekonštrukcie areálu na Drieňovej ul., čo znamená zaktualizovanie projektu, zabezpečenie potrebných povolení, zabezpečenie financovania a samotná realizácia rekonštrukcie.

Tak a teraz sa “postupným útokom, po rozohrávke od brankára”, dostávame na hodnotenie prvej polovice sezóny. Začnime áčkom. Ako ste spokojný s výkonmi a so samotnými výsledkami družiny trénera Andreja Štellára?

S postavením v tabuľke, výsledkami, ale aj samotnou hrou som spokojný. Chlapci a realizačný tím zodpovedne pristúpili k naplneniu cieľa a to postupu do 3.ligy. Dlhodobo potvrdzovať postavenie lídra, aj keď máme kvalitný káder, nie je jednoduché, a preto si to veľmi cením.

Čo bolo z Vášho pohľadu najväčším pozitívom prvého tímu a možno, ktorý hráč Vás najviac zaujal výkonmi?

Pozitívom jesennej časti súťaže bola predvedená hra a rovnako aj kvalitné individuálne výkony mnohých hráčov. Zaujali ma viacerí hráči, ale finálne hodnotenie si nechám po skončení ročníka.

Veľkým pozitívom mimo hracej plochy bolo zrejme to, že aj tí najmladší priaznivci si našli cestu na zápasy nášho áčka… ako vnímate fakt, že sa pomaly ale isto opäť, aj vďaka Vašej práci a práci všetkých v klube, takpovediac “formuje” veľká fanúšikovská základňa Interu Bratislava? V niektorých domácich stretnutiach sme dokonca videli aj svetlice na tribúnach v Stupave. (úsmev)

Zväčšovanie členskej základne, fanklub-u a budovanie klubizmu sú dôležité činnosti v Interi. Som veľmi rád, že aj mladá generácia začína tvoriť fanúšikovskú základňu a verím, že v jarnej časti súťaže budú stabilnou súčasťou nášho fanklubu.

Na druhej strane, keby ste mali vybrať jedno negatívum z jesennej časti, ktoré by to bolo?

Škoda drobných zakopnutí s papierovo slabšími súpermi…to bol pomyselný krôčik od dokonalej jesennej časti.

Vyzerá to tak, že sa naše áčko a samozrejme aj fanúšikovia môžu tešiť na návrat ostrostrelca a odchovanca Interu Tomáša Majtána. Môžeme očakávať aj ďalšie zimné posily do nášho prvého tímu?

Zimnú prípravu sa snažíme využiť aj na posilnenie kádra a som veľmi rád, že je Tomáš medzi nami. Verím, že bude oživením a oporou ofenzívy. Samozrejme pribudnú aj ďalšie mená.

Aj keď sa pomaly ešte len zobúdzame zo zimného spánku, tak predsa sa Vás opýtame.. čo očakávate od jarnej časti do ktorej naše áčko vstúpi z prvej, vedúcej priečky?

Odpoveď je jednoznačná, postup do 3.ligy.

Bude naše áčko hrávať svoje zápasy aj v jarnej časti na štadióne v Stupave?

Zatiaľ nemáme pripravenú alternatívu, takže sa budeme stretávať pri domácich zápasoch v Stupave.

Keď sme pri tom… ako to momentálne vyzerá s tréningovými plochami a možno aj s našim žlto-čiernym domovským stánkom? Vieme, že v dnešnej dobe to nie je ľahké si “ukoristiť” v hlavnom meste nejakú plochu, prípadne štadión, ktorý by sa stal našim novým domovom, ale predsa len.. vieme, že je to téma, ktorá zaujíma žlto-čiernu rodinu.

Ako som spomenul, v prípade areálu na Drieňovej prišlo po 2,5 roku k posunu a konečne máme súhlas magistrátu s jeho dlhodobým využívaním, a teda môžeme zahájiť kroky smerujúce k rekonštrukcii areálu. Štadión pre áčko je v štádiu rokovaní, po uzatvorení dohôd budem samozrejme všetkých informovať.

Poďme ešte na chvíľu preladiť na mládež. Ako hodnotíte prvú polovicu sezóny dorasteneckých mužstiev?

Kategórie U16 a U17 naplnili očakávania. Kategória U19 ma nepotešila výkonmi ani výsledkami.

Aké ciele si dávame v druhej polovici dorasteneckých súťaží?

Po viacerých nepresvedčivých výkonoch U19 v jesennej časti súťaže je potrebné urobiť niektoré zmeny a zastabilizovať káder a realizačný tím.

Keď sa pozrieme na mladšie kategórie napríklad na žiakov, prípravky, prípadne na dievčenské družstvá, ste spokojní, resp. ako hodnotíte tieto kategórie?

Prípravky, žiaci a dievčatá mi robia veľkú radosť a som na nich hrdý. V mladších kategóriách sme medzi najlepšími na Slovensku. Viaceré naše kategórie sú lídrami vo svojich súťažiach. Tu musím povedať, že sa nám dlhodobo darí aj vďaka skvelým trénerom a trénerkám a tiež dobrej spolupráci s rodičmi.

Keby ste mali ešte raz zhrnúť celú jesennú časť, čo bolo najväčším pozitívom?

Potvrdenie líderstva seniorov v IV. lige a rovnako aj skvelá hra a výsledky viacerých mládežníckych kategórií.

A čo bolo teda najväčším negatívom?

Mrzí ma, že napriek veľkej snahe a dobrým výkonom v príprave sa kategórii U19 nepodarilo nadviazať na skvelé výsledky z predchádzajúcej sezóny.

Na čo sa možno Vy najviac tešíte z futbalového hľadiska v novom kalendárnom roku?

Teším sa na každý zápas, resp. tréning či už seniorov alebo mládežníckych družstiev, ktorý sa mi podarí vidieť.

Čo by ste na záver odkázali celej žlto-čiernej rodine a jej fanúšikom?

Našim fanúšikom a rovnako aj rodičom a podporovateľom by som chcel poďakovať za podporu v minulom roku, ktorú neberiem ako samozrejmosť. Všetkým chcem odkázať, že urobím všetko pre to, aby sme mohli byť hrdí na náš milovaný klub a všetkých našich hráčov a hráčky. Rovnako sa budem aj s kolegami snažiť o návrat áčka do Bratislavy.

Majiteľovi Jánovi Palenčárovi ĎAKUJEME za rozhovor a samozrejme všetci pevne veríme, že pod jeho „vedením“ bude náš klub rásť každým jedným dňom, tak ako doteraz.