Autor: Redakce
Sdílet článek

Víkednový SUMÁR (42. TÝŽDEŇ)

Ahoj žlto-čierna rodina. Ďalší víkend plný súťažných zápasov sa skončil a my si ho tradične zrekapitulujeme v našom sumári. Nebudeme to na úvod zbytočne naťahovať a ideme na to...

A tím

Začíname našim áčkom. Zverenci trénera Andreja Štellára sa v sobotu 21. októbra predstavili v zápase 12. kola IV. ligy BFZ, kedy privítali na domácej pôde v Stupave tím PŠC Pezinok. Naši chlapci potvrdili úlohu favorita a svojho súpera zdolali 3:2. Presné zásahy v žlto-čiernom drese zaznamenali Dávid Gabriel Matis, Juraj Piroska a Dávid Hedera. Áčko si pripísalo na svoje konto už 11 víťazstvo v sezóne, po ktorom je s 34 bodmi na 1. mieste v ligovej tabuľke. Nasleduje hodnotenie stretnutia hlavným trénerom.

Úvod zápasu sme mali dobrý, hneď od začiatku sme súpera pritlačili a mohli sme aj skórovať. Bohužiaľ, "nepadalo" nám to tak, ako po minulé zápasy. Vypracovali sme si šancí aj na štyri zápasy, ale nebolo nám súdené, aby sme zaznamenali viac presných zásahov. Súper sa snažil prehusťovať priestor a vyrážať do rýchlych protiútokov. My sme im v podstate dva góly darovali, keď sme tie situácie podcenili. To sa nesmie stávať. Škoda nepremenených šancí, výsledok mohol byť iný, ale aj také zápasy bývajú. Podstatné je, že sme to zvládli do víťazného konca a musíme sa pripraviť na zápas v Rusovciach.

U19/U17

Rovnako ako naše áčko, tak aj dorastenecké družstvá U19 a U17 sa pustili do ďalších súťažných duelov v sobotu 21. októbra. Dorastencov čakali zápasy 11. kola II.LSD, resp. II.LMD, kedy vycestovali na ihrisko tímu SDM Domino. Starší dorastenci ťahali za kratší koniec najtesnejším rozdielom a to 0:1. U19 prehrala po 6-krát v sezóne a s 11 bodmi sú starší dorastenci v priebežnom poradí na 13. mieste s 11 bodmi na konte. Ako zhodnotil posledný súťažný duel našej U19 hlavný tréner Miroslav Jantek?


Výsledok dnešného zápasu je pre mňa veľkým sklamaním. Očakávali sme množstvo osobných súbojov a boj o priestor v stredovej zóne. Neprekvapilo nás to, keďže sme sa na takýto scenár zápasu pripravovali. To, čo v tomto zápase zahodili Ratica, Tóth, Mikita, Javorský, Zelipský a Ruža je až nezodpovedné a jednoducho sme za to boli vytrestaní. Nie je to o tréningu, je to o individuálnej kvalite hráčov a správnom rozhodnutí spôsobu zakončenia. Rozhodne sme neboli horším tímom, bohužiaľ futbal sa hrá na góly a ten jediný rozdielový dalo Domino.

Mladší dorastenci si zo súperovej pôdy napokon odniesli cenný bod po remíze 0:0. U17 je aktuálne s 18 bodmi na 6. mieste v tabuľke. Mladší dorastenci doteraz v súťaži zvíťazili v 5 zápasoch, body si podelili v 3 prípadoch a rovnako 3 krát prehrali v aktuálnom ročníku. Obom dorasteneckým kategóriám držíme palce v ďalších súťažných stretnutiach.

U16

Poďme aj na kategóriu U16. Zverenci trénera Rudolfa Sekota sa cez víkend pustili do zápasu 10. kola III. ligy MD-U17. V sobotu 21. októbra si to na domácej pôde na Drieňovej rozdali s tímom FKM Stupava. Naši chlapci napokon vyhrali 1:0, keď o osude stretnutia rozhodol jediným presným zásahom Leonard Lindvay. Rozoberaná kategória má momentálne na konte 18 bodov a patrí jej 5 priečka v tabuľke.

U15/U14

Počas uplynulých dní sa nám predstavili aj žiacke kategórie. V sobotu 21. októbra čakali kategórie U15 a U14 zápasy 9. kola I. LSŽ. Naši chlapci si to v bratislavskom derby rozdali na domácej pôde proti FC Petržalka. Staršia kategória prehrala 1:3, mladšia remizovala 1:1.

U13/U12

Proti rovnakému súperovi, ale až v utorok 24. októbra a na jeho pôde, sa pustia do súťažných duelov aj kategórie U13 a U12. Pôjde o stretnutia v rámci 9. kola I. LMŽ. Staršia kategória má naplánovaný výkop o 17:00, mladšia o 18:30. Chlapci držíme vám palce.

WU19/WU15/WU11

Pokračujeme našimi dievčatami. Začíname kategóriou WU19, ktorá sa predstavila v nedeľu 22. októbra v zápase 8. kola III. liga žien BFZ, a to na domácej pôde na Drieňovej proti družstvu NŠK 1922 Bratislava "B". Dievčatá z WU19 podľahli súperkám 0:2.

Poďme aj na kategóriu WU15. Tú čakal šiesty zápas v sezóne II. liga žiačok - WU15. V nedeľu 22. októbra sa dievčatá predstavili v bratislavskom derby na ihrisku ŠK Slovan Bratislava, kde napokon prehrali 1:2.

Cez víkend sa do súťažného zápasu mali pustiť aj dievčatá z kategórie WU11. V sobotu 21. októbra bol na pláne domáci zápas proti FC Petržalka. No naše dievčatá sa nakoniec predstavili v priateľskom zápase proti FC Slovácko, v ktorom prehrali 4:8.

Všetky zápasy našich dievčat nám na záver zhodnotí trénerka Alexandra Števaňáková.

Cez víkend boli v akcii aj všetky naše dievčenské tímy. WU15 sa predstavila na pôde Slovanu Bratislava a prehrala 1:2. Prvý polčas sme nevedeli nájsť svoje tempo a kopili sa nepresné prihrávky aj zakončenia. Toto využil súper a dvakrát skóroval. V druhom polčase sme zmenili systém hry, každý súboj bol o bojovnosti a vysokom nasadení, znížili sme gólom Patricie Menczerovej, no ďalší gól sme napriek tlaku už nedokázali pridať.
WU19 si v nedeľu zmerala doma sily s NŠK "B" družstvom a zápas bol viac ako vyrovnaný. V prvom polčase sme si po nešťastne odrazenej lopte dali vlastný gól a súper pridal ešte jeden. V druhom polčase sme si vypracovali dostatok útočných akcií, no zakončenie nebolo dôsledné. Napriek prehre 0:2 to bol najlepší výkon tohto nového tímu v prebiehajúcej lige.
WU11 nastúpila v PZ proti tímu FC Slovácko a prehrala 4:8. Vyskúšali sme si ale väčší formát ako sa hrá u nás a až hodinový zápas. Ligové kolo sme si z tohto dôvodu odložili.