Autor: Redakce
Sdílet článek

Žlto-čierny VÍKEND

Ahoj žlto-čierna rodina. Futbalom nabitý víkend prichádza a my sa tradične pozrieme na program našich družstiev. Okrem iného aj v krátkosti vyspovedáme hráča nášho áčka, ktorý priniesol do našich farieb v tejto sezóne nový vietor. Poďme na to...

A tím

Začíname našim áčkom. Zverenci trénera Andreja Štellára sa najbližšie predstavia v sobotu 7. októbra v zápase 10. kola IV. ligy BFZ, kedy na domácej pôde privítajú celok NŠK 1922 Bratislava. Náš najbližší súper je aktuálne na 14. mieste v tabuľke a my samozrejme veríme, že sa našim chlapcom podarí potvrdiť úlohu favorita. Výkop duelu je naplánovaný na 15:30. No keď sme pri skvelej forme hráčov našej vlajkovej lode, tak sme sa rozhodli v krátkosti vyspovedať špílmachra prvého tímu Juraja Pirosku.

Juraj, tak ako sa cítite po niekoľkých týždňoch v žlto-čiernych farbách? Funguje v klube všetko tak ako má?

Cítim sa výborne a zatiaľ ide všetko podľa predstáv. Ja a aj klub môžeme byť spokojní a v tom prípade verím, že aj fanúšikovia sú spokojní.

Ako ste zatiaľ spokojný s výkonom áčka, resp. s výkonmi vašich spoluhráčov?

Ako som už spomínal, myslím si, že všetko šlape tak ako sme si predstavovali. Zatiaľ sme zaváhali iba pri remíze 1:1 v Novej Dedinke. Na ihrisku si rozumieme a nie je žiaden problém či už na hracej ploche, alebo v kabíne.

Čo je podľa Vášho názoru naša zatiaľ najsilnejšia zbraň v tejto sezóne?

Povedal by som, že naša najsilnejšia zbraň je v tom, že fungujeme na ihrisku ako jeden tím.

Na druhej strane, v čom by sme sa mali zlepšiť, resp. na čo si musíme dávať pozor?

Je dôležité aby sme boli všetci zdraví, hovorím to najmä z toho dôvodu, že už v prvom zápase sa zranil Marcel Oravec. Ako sa hovorí, vždy je čo zlepšovať a na nedostatkoch neustále pracujeme v tréningovom procese.

A teda na záver, čo očakávate od najbližšieho ligového duelu?

Hráme doma a očakávam, že budeme počas celého zápasu dominovať. Verím, že sa našim divákom predstavíme v tom najlepšom svetle a potešíme ich viacerými presnými zásahmi. Súpera ale určite nepodceňujeme.

Jurajovi ĎAKUJEME veľmi pekne za rozhovor a celému tímu držíme palce!

U19/U17

Cez víkend, konkrétne v sobotu 7. októbra sa pustia do ďalších súťažných duelov aj naše dorastenecké družstvá U19 a U17, ktoré čakajú zápasy 9. kola II.LSD, resp. II.LMD na pôde tímu RSC Hamšík Academy Banská Bystrica. Starší dorastenci, ktorí majú na svojom konte momentálne 8 bodov a nachádzajú sa na priebežnom 12. mieste, odštartujú svoj duel proti momentálne tretiemu celku v tabuľke o 10:00. Mladší dorastenci sú momentálne na 8. mieste v tabuľke a na svojom konte majú 14 bodov. No a o cenné body sa naša U17 pobije s lídrom tabuľky. Výkop tohto duelu je naplánovaný na 13:30. Obom kategóriám držíme palce.

U16

Poďme aj na kategóriu U16. Zverencov trénera Rudolfa Sekota čaká najbližšie zápas 8. kola III. ligy MD-U17. V sobotu 7. októbra si to na domácej pôde rozdajú s tímom MŠK Iskra Petržalka. Výkop je naplánovaný na 13:00. Ešte ale dodáme, že chlapci z U16 sa naposledy v súťažnom zápase predstavili v stredu 4. októbra, kedy ich v dohrávke 6. kola čakal na domácej pôde súper TJ Záhoran Jakubov. Naši chlapci zdolali svojho súpera s konečným výsledkom 2:0.

U15/U14

Počas najbližších dní sa nám predstavia aj žiacke kategórie. V piatok 6. októbra čakajú kategórie U15 a U14 zápasy 7. kola I. LSŽ. No a naši chlapci privítajú na ihrisku na Drieňovej rovesníkov z FC Spartak Trnava. Staršia kategória začne o 14:00, mladšia o čosi neskôr, a to o 16:00.

U13/U12

Proti rovnakému súperovi, ale až v nedeľu 8. októbra a na jeho ihrisku, sa pustia do súťažných duelov aj kategórie U13 a U12. Pôjde o stretnutia v rámci 3. kola I. LMŽ. Staršia kategória má naplánovaný výkop o 10:00, mladšia o 11:30.

WU19/WU15/WU11

Pokračujeme našimi dievčatami. Začíname kategóriou WU19, ktorá sa v pondelok 2. októbra pustila do zápasu 4. kola III. ligy ŽENY BFZ na pôde družstva FKM Stupava. Naše dievčatá napokon ťahali za kratší koniec výsledkom 3:5. Ako ale hodnotí samotný zápas trénerka Alexandra Števaňáková?

V Stupave sme nastúpili proti domácim dievčatám. Prvý polčas sme hrali ukážkový futbal s presnými prihrávkami, rýchlym presunom z obrany do útoku a dostupovaním súpera. Dali sme tri krásne góly a do druhého polčasu sme nastupovali s odhodlaním. No už v úvode sa zranili obe stopérky a počas ošetrovania súper vyrovnal. Dievčatá sa už nedokázali skoncentrovať, neudržali tempo z prvého polčasu a nakoniec súper ešte pridal dva góly a prehrali sme 3:5. Je to nový tím, ktorý tvoria dievčatá s malými skúsenosťami, potrebujú čas.

Dievčatá z WU19 sa najbližšie predstavia v nedeľu 8. októbra v náročnom zápase v Dunajskej Lužnej. Výkop duelu je naplánovaný na 10:00.

Poďme aj na kategóriu WU15. Tú čaká najbližšie štvrtý zápas v sezóne II. liga žiačok - WU15. V sobotu 7. októbra sa dievčatá predstavia na ihrisku SDM Domino. Začiatok stretnutia je naplánovaný na 10:00.

Nateraz je to od nás všetko, ĎAKUJEME žlto-čierna rodina.