Autor: Redakce
Sdílet článek

Víkednový SUMÁR (37. TÝŽDEŇ)

Ahoj žlto-čierna rodina. Ďalší víkend je za nami a my sa teraz detailnejšie pozrieme na to, ako sa darilo našim trom družstvám, ktoré sa v uplynulých dňoch predstavili v súťažných zápasoch. Samozrejme, nemôžu chýbať ani pozápasové reakcie samotných kormidelníkov. Poďme na to.

Začíname našim áčkom. Zverenci trénera Andreja Štellára sa naposledy predstavili v súťažnom zápase vo štvrtok 14. septembra, kedy v rámci 7. kola IV. ligy BFZ vycestovali na ihrisko MŠK Senec. Po ďalšom skvelom výkone si naši chlapci pripísali zaslúžené 3 body, a to po víťazstve 3:0. Na streleckú listinu sa zapísali Lukáš Čemba, Ivan Betík a Dominik Lendel. Naše áčko tak zaznamenalo šiestu výhru v sezóne a s 19 bodmi je na čele ligového pelotónu. Nasleduje hodnotenie hlavného trénera.

Upozorňoval som hráčov, aby nebrali do úvahy fakt, že prehrali v Modre. Vedel som, že nás majú odsledovaných a pripravia sa na nás. Do zápasu vstúpili aktívne, mali dve šance, ale podržal nás brankár Vajda. Zápas sme rozhodli v priebehu 3 minút, keď sa trafili Čemba a Betík. Vedeli sme, že to nebude ľahký zápas, domáci hrali fyzicky, väčšinou sa snažili dlhými loptami, ale ustáli sme to v obrane a držal nás aj brankár. V druhom polčase sme sa domácim prispôsobili a začali sme aj my viac nakopávať a takýto štýl nám nesedí. Máme však rýchly prechod do útoku a takto sme aj dali tretí gól, keď krásne preloboval brankára Lendel. Dôležité víťazstvo vonku a konečne budeme mať teraz normálny cyklus, potrénujeme a pripravíme sa na najbližší domáci zápas s Vrakuňou.

U19/U17

Cez víkend, konkrétne v sobotu 16. septembra sa pustili do ďalších súťažných duelov aj naše dorastenecké družstvá U19 a U17, ktoré čakali zápasy 6. kola II.LSD, resp. II.LMD na domácej pôde v Stupave proti tímu MŠK Fomat Martin. Starší dorastenci zvíťazili 4:2 a pripísali si na svoje konto druhú výhru v sezóne. "Hetrik" strelil Jonáš Javorský a jeden gól zaznamenal Tomáš Petrovaj. Nasleduje hodnotenie hlavného trénera Miroslava Janteka.

Z môjho pohľadu bol Martin zatiaľ najkvalitnejší súper, proti ktorému sme zatiaľ hrali. Úvod bol z našej strany veľmi rozpačitý. Hľadali sme sa hlavne pri výstavbe hry z obrannej zóny, ponúkli sme súperovi gólové možnosti, ktoré našťastie nevyužil. Podržal nás aj Horváth. Následne sme začali byť aktívnejší v osobných súbojoch, a zároveň sme zlepšili prechod do útoku. Chlapci veľmi dobre zvládli záverečnú pasáž prvého polčasu a za svoju veľkú snahu a aktívny spôsob hry po strate lopty boli odmenení troma gólmi, keď sa presadili Jonáš Javorský a Tomáš Petrovaj. Druhý polčas hráči takticky dobre zvládli očakávanú väčšiu aktivitu súpera a rozhodne nám pomohlo aj vylúčenie hráča hostí. Martin zmenil rozostavenie a začal hrať do rizika. Náš herný výkon nebol optimálny v danej fáze zápasu, chcelo to viac uhrať loptu v kľude a kontrolovať priebeh zápasu. Po hrubej taktickej chybe sme inkasovali. Nakoniec veľmi dobre hrajúci Jonáš Javorský svojim tretim gólom zápas uzavrel v náš prospech. Znova sme sa snažili byť koncentrovaní, zodpovední v prechode do defenzívy a aj keď nie všetko bolo v tomto zápase na pochvalu, chlapci sa pomalými krokmi stotožňujú s princípmi hry, ktoré od nich bezpodmienečne vyžadujeme. Z pohľadu kabíny môže byť takéto ťažko vydolované víťazstvo pozitívnou psychologickou vzpruhou. Ako tréner sa pozerám na zápas a celkovo na futbal v tejto kategórii z trocha iného pohľadu. Nie sú to len výsledky, ktoré určujú hodnotu výkonu tímu a hráčov… Zodpovedám hlavne stále ešte za rozvoj týchto mladých futbalistov a pre mňa je prioritou, aby som aspoň zopár z nich videl v profesionálnom futbale. Chlapcom gratulujem k víťazstvu a pokračujeme v ťažkej robote.

Čo sa týka mladšej kategórie, aj tá sa tešila z víťazstva proti svojim rovesníkom. Naša U17 vyhrala 3:1 vďaka gólom Milana Katrenčíka, Filipa Ondruša a Jakuba Lukáča. Pre zverencov trénera Michala Pančíka to bol štvrtý trojbodový zápis v sezóne. Nasleduje hodnotenie spomínaného trénera.

Proti tímu Martina sme odohrali dva rozdielne polčasy. Kým v prvom sme boli dominantnejší a mohli sme vyhrávať aj vyšším rozdielom, v druhom polčase bol naopak lepší súper. Zásluhou veľmi dobrého výkonu brankára sme však vedenie udržali a v závere zápasu sme tretím gólom potvrdili víťazstvo.


Tak, aby sme to uzavreli, všetkým trom družstvám gratulujeme a veríme, že v nastolenom trende budeme pokračovať aj najbližší víkend. ĎAKUJEME žlto-čierna rodina.