Autor: Redakce
Sdílet článek

Víkendový SUMÁR (36. TÝŽDEŇ)

Žlto-čierna rodina AHOJ. Ďalší súťažný je za na nami a my sa detailnejšie pozrieme na to, ako sa darilo naše futbalovej rodine. Poďme na to ...

Začíname našim áčkom, ktoré sa naposledy pustilo do bojov o ďalšie cenné body v sobotu 9. septembra v zápase 6. kola IV. ligy BFZ. Zverenci trénera Andreja Štellára privítali na domácej pôde v Stupave celok ŠK Tomášov. Naši chlapci opäť raz potvrdili skvelú formu a svojho súpera zdolali jednoznačne 5:0. Presné zásahy zaznamenali Rafail Konios, Ivan Betík, Patrik Ďurica, Dávid Gabriel Matis a Dominik Lendel. Aj vďaka tomuto víťazstvu je naše áčko aktuálne na prvej pozícii v ligovej tabuľke so 16 bodmi na konte. Nasleduje hodnotenie hlavného trénera našej vlajkovej lode.


Zápas sme začali s trojobrancovým systémom a na dvoch útočníkov, čím sme chceli byť viac ofenzívny a robiť väčší tlak na súpera, keďže sme predpokladali, že hostia budú hrať viac zo zadu a na rýchle protiútoky. Príliš nám to nevychádzalo a málo sme sa presadzovali. V druhom polčase sme zmenili systém, poslali dvoch nových hráčov a ukázalo sa to ako správna cesta. V druhom dejstve sme boli viac dominantí a efektívni. Mal som šťastnú ruku na striedania, keď sa presadili všetci striedajúci hráči a priniesli do zápasu niečo nové, čo robilo súperovi problém. Napokon z toho bolo jasné víťazstvo, ale súper bol hlavne v prvom polčase nepríjemný.


Cez víkend, konkrétne v nedeľu 10. septembra sa pustili do ďalších súťažných duelov aj naše dorastenecké družstvá U19 a U17, ktoré čakali zápasy 5. kola II.LSD, resp. II.LMD na pôde tímu FK Dubnica nad Váhom. Starší dorastenci po bojovnom výkone remizovali 0:0 a pripísali si do tabuľky 4tý bod v sezóne. Nasleduje hodnotenie hlavného trénera Miroslava Janteka.

Hráči, ktorí dostali príležitosť v Dubnici ukázali, že pokiaľ majú prístup, sú koncentrovaní a akceptujú defenzívne povinnosti, môžu byť úspešní. Nie každému hráčovi zápas sadol, ale každý sa snažil dodržiavať taktický plán.Dobre pôsobil Majky Horváth v bráne, podržal tím a hlavne svojím "koučingom" pozitívne vplýval na koncentráciu hráčov. Vďaka Tomášovi Petrovajovi a Matúšovi Raticovi sme v istých pasážach hry boli dominantnejší v stredovej zóne. Aktívne hral Jonáš Javorský, Jakub Strapek, Dominik Zelipský. Dôležité bolo, že naša výstavba hry od stopérov - Harach, Tóth, v spolupráci s krajnými obrancami Tondrom a Federom bola trpezlivá a zmysluplná. Maťo Jakubík, ako ofenzívny hráč sa tiež dokázal adaptovať na taktické nároky a hral pre tím. Myslím si, že zápas sme mohli výsledkovo zvládnuť aj lepšie. Jakub Strapek, Domino Zelipský mali možnosti na gól, ale chýbalo im možno viac rozvahy v zakončení. Na druhej strane, po našich zaváhaniach sa dostala aj Dubnica k veľkej možnosti, ale Majky výborne zakročil. Možno sme mali kopať pokutový kop a pretočiť zápas na našu stranu, rohodca to však posúdil inak… Celkovo to nebol najideálnejší výkon, ale tak ako som povedal, teší ma prístup, koncentrácia a ochota pracovať do defenzívy. Atribúty, ktoré budú pre mňa najpodstatnejšie aj v ďalších zápasoch.

Mladší dorastenci si rovnako podelili body so svojím súperom ale po remíze 1:1. Ako jediný sa gólovo presadil v žlto-čiernom drese Filip Ondruš. Pre našu U17 to bol 11ty získaný bod v sezóne. Ako hodnotí tento duel hlavný tréner Michal Pančík?

V Dubnici sme odohrali kvalitný zápas s kvalitným súperom. V zápase sa hralo veľmi defenzívne a či už naši hráči, alebo hráči Dubnice, sa do šancí dostávali len sporadicky. K tomu prispel aj horší terén, pretože kvôli atletike sa nemohlo hrať na hlavnom ihrisku. Veľká škoda pre nás, že rozhodca neodpískal v úplnom závere zápasu jasný pokutový kop v náš prospech. Možno by sme s Dubnice priviezli viac ako bod.

Cez víkend sa predstavili v súťažnom stretnutí aj chlapci z kategórie U16. Tí sa pustili v nedeľu 10. septembra do v zápasu 4. kola III. liga MD-U17 na domácej pôde na Drieňovej proti súperovi ŠK Vrakuňa Bratislava. Zverenci trénera Rudolfa Sekota zvíťazili jednoznačne 5:0. Na streleckú listinu sa zapísali Adrián Vrábel, Martin Druga, Ján Dolnák a dva krát sa presadil Leonard Lindvay. Naša U16 tak zaznamenala druhé víťazstvo v sezóne.

Poďme aj na žiacke kategórie, ktoré čakali cez víkend zápasy proti tímu KFC Komárno. Starší žiaci U15 resp. U14 vycestovali na ihrisko súpera v sobotu 9. septembra v rámci 4. kola I. LSŽ. Staršia kategória prehrala 2:4, mladšia zvíťazila 3:1.

Mladší žiaci, resp. kategórie U13 a U12 pre zmenu privítali v sobotu 9. septembra na domácej pôde na Drieňovej svojich rovesníkov. Staršia kategória vyhrala 4:3, mladšia zvíťazila 14:0.

Nateraz je to od nás všetko, ĎAKUJEME žlto-čierna rodina.

Fotogaléria