Autor: Redakce
Sdílet článek

Víkendový SUMÁR (34. týždeň)

Ďalší víkend je za nami a my sa v našom tradičnom sumári pozrieme na to, ako sa darilo viacerým žlto-čiernym družstvám.

A Tím

Začíname našim áčkom, ktoré sa v posledných dňoch malo predstaviť až v dvoch stretnutiach. Najskôr sa pustili do bojov o ďalšie cenné body zverenci trénera Andreja Štellára v sobotu 26. augusta. V rámci 4. kola IV. ligy BFZ, privítali naši chlapci na domácej pôde v Stupave tím FK Slovan Most pri Bratislave. Po skvelom výkone rozdrvili žlto-čierni chlapci svojho súpera jednoznačne 7:0. Strelecký koncert odštartoval presným zásahom Ivan Betík a následne sa na streleckú listinu zapísali dvoma presnými zásahmi Alan Dolán, Patrik Špak a Juraj Piroska. Chlapci si z chuti zastrielali a spokojný po zápase bol samozrejme aj hlavný kormidelník našej vlajkovej lode.

Po celý zápas sme hrali do prehustenej obrany, tak ako v predchadzajucich zápasoch. Mali sme dobrý pohyb a dokázali sme sa dostať do voľných priestorov, čo bol aj zámer. Horšie to bolo s finálnou fázou v prvom polčase ale napokon sme sa dokázali presadiť a polčas sme vyhrali o tri góly. V takýchto zápasoch, kde dobíjate súperovu bránu sú dôležité aj štandardné situácie a som rád, že sme sa presadili aj z nich. Napokon z toho bolo jasné víťazstvo a zaslúžene ostali tri body doma.

Následne v utorok 29. augusta sa naši chlapci mali pustiť do zápasu 5. kola IV. ligy BFZ na pôde tímu FC Slovan Modra. Toto ligové stretnutie sa napokon neodohralo na základe rozhodnutia hlavného rozhodcu pre nespôsobilý terén. No a ako to bude teda s náhradným termínom? Čítajte ďalej…

Zápas sa mal pôvodne odohrať 2.9.2023 v Modre, FC Slovan Modra nás však požiadal o „predohratie“ zápasu na 29.8.2023 vzhľadom na „prerábku štadióna zo strany mesta ako majiteľa budovy“, tak sme samozrejme vyhoveli.Aktuálne športovo – technická komisia BFZ určila nový termín zápasu na 5.9.2023 o 17:00, čo sa nám zdá zbytočné, fanúškovia sa predsa tešia na víkendové zápasy.Keďže rešpektujeme potrebu prerábky, navrhli sme súperovi výmenu jesenného kola za jarné, aby sa odohralo v riadnom hracom čase, tak ako bolo plánované pri losovaní súťaže (2.9.2023). Znamenalo by to, že zápas by sme odohrali v opačnom poradí, sobotu 2.9.2023 o 16:30 v Stupave a jarné kolo 17.4.2024 by sa odohralo v Modre.Aktuálne čakáme na schválenie zo strany FC Slovan Modra aby sa zápas odohral 2.9.2023 o 16:30 v Stupave.

U19/U17

Cez víkend, konkrétne v sobotu 26. augusta sa pustili do ďalších súťažných duelov aj naše dorastenecké družstvá U19 a U17, ktoré čakali zápasy 3. kola II.LSD, resp. II.LMD na domácej pôde v Stupave proti celku FC Žolík Malacky. Starší dorastenci si pripísali prvú výhru v sezóne kedy svojho súpera podobne ako áčko rozdrvili 6:0. Jeden gól strelil Ján Varga, dva strelil Jakub Strapek a z „hetriku“ sa tešil Pavol Ruža. Chlapci paráda a gratulujeme. Nasleduje hodnotenie hlavného trénera Miroslava Janteka.

Zápas proti Malackám sme zvládli z pohľadu výsledku. Herný výkon tímu nebol ideálny. Striedali sa úseky hry s dobrou výstavbou hry, prechodovou fázou a vedeli sme sa dostávať do gólových príležitostí. Boli sme trpezliví a pomerne rýchlo sme sa dostali do dvojgólového náskoku. Záver polčasu bol z našej strany zlý. Strácalo sa tempo hry, prevládala snaha hráčov presadiť sa individuálne aj v herných situáciách, kedy bolo rozumnejšie držaním lopty pripraviť si ideálnejšiu finálnu fázu. Aj napriek tomu sme skórovali do polčasu ešte dvakrát. Cez prestávku sme si dôraznejšie vysvetlili princípy hry a druhý polčas hrali chlapci v slušnom tempe, aktívnejšie po strate lopty a dostávali sme sa do ďalších príležitostí. Je pozitívne, že Palo Ruža vie byť efektívny, že Jakub Strapek tiež dokázal svoje možnosti premeniť. Potrebujú sa gólovo presadiť aj ďalší hráči, ktorí na to majú potenciál. Škoda, že Martin Mikita nepremenil pokutový kop, keďže odohral dobrý zápas… Celkovo sme zápas zvládli, ale určite chceme hrať oveľa lepšie. Chceme aktívnejšiu prechodovú fázu hry do defenzívy a zvyšovať tempo hry v ofenzívnych herných činnostiach. Mrzí nás, že dôsledkom zranenia nám bude dlhodobejšie chýbať Rodan Halász, prirodzený líder tímu. Je na nás, aby sme našli v Matúšovi Raticovi, Lukovi Gemainerovi, Jakubovi Strapekovi, Martinovi Mikitovi, Renem Federovi, či ďalších aj mladších hráčoch osobnosti, ktoré dokážu svojím prístupom a výkonnosťou dostať tím k limitom jeho potenciálu.

Čo sa týka mladších dorastencov, tak tí rovnako ako naše áčko a chlapci z U19, si uplynulý víkend z chuti zastrielali. Rovesníkov z Malaciek zdolali vysoko 8:0. Jeden gól si pripísali na svoje konto Dominik Hullman, Matej Tužinská a Milan Katrenčík. Dvakrát sa presadil Samuel Hrica a „hetrik“ zaznamenal Bohdan Berzin. Chlapci paráda a rovnako gratulujeme.

U16

Uplynulý víkend sa predstavili v súťažnom zápase aj naši chlapci z kategórie U16. V rámci 2. kola III. liga MD-U17 vycestovali zverenci trénera Rudolfa Sekota na ihrisko tímu Futbalová akadémia Lafranconi FTVŠ UK. No a aj naši chlapci z U16 pokračovali v žlto-čiernych gólových hodoch, keďže svojho súpera zdolali 6:0. Presné zásahy zaznamenali Tomáš Pajerský s Tomášom Tóthom a po dva góly si pripísali Leonard Lindvay a Martin Druga. Chlapci veľká gratulácia.

U15/U14

Počas víkendu sa nám predstavili aj žiacke kategórie. V nedeľu 27. augusta čakali kategórie U15 a U14 zápasy 2. kola I. LSŽ na pôde celku MŠK Púchov. Staršia kategória ťahala za kratší koniec výsledkom 0:1, mladšia prezmenu zvíťazila 2:0.

U13/U12

Proti rovnakému súperovi sa postavili cez víkend, ale už v sobotu 26. augusta a na domácej pôde, v rámci 2. kola I. LMŽ aj kategórie U13 a U12. Staršia kategória zvíťazila 15:1, mladšia vyhrala 21:4.

Nateraz je to od nás všetko, ĎAKUJEME žlto-čierna rodina.

Fotogaléria