Autor: redakce
Sdílet článek

Ivan Betík - naša zimná posila

Žlto-čierna rodina AHOJ.

Ako ste už zrejme zachytili na našich sociálnych sieťach, našu žltočiernu rodinu pred nejakým časom posilnilo počas zimného prestupového obdobia viacero nových tvárí. Jednou z nich je aj 23 ročný, ofenzívne ladený hráč Ivan Betík, ktorého sme poprosili o krátky rozhovor. Nebudeme to už naťahovať a poďme si trochu predstaviť a vyspovedať jednu z našich nových posíl.

Ivan, vitajte v našom klube! V prvom rade by sme Vám chceli poďakovať, že ste si našli čas na krátky rozhovor.

Ďakujem aj ja a zdravím všetkých fanúšikov Interu.

Tak teda poďme na to a začnime tradične, ako slušnosť káže ... Ako sa máte v dnešnom "rýchlom" svete?

Rýchlo, ale dobre. (úsmev)

Ešte predtým, ako sa budeme venovať spojeniu Vy a náš klub, nám prosím prezraďte ... kde ste začínali s futbalom a akými klubmi ste si vo Vašej doterajšej kariére prešli?

S futbalom som začal v 5tich rokoch v Košiciach, konkrétne vo vtedajšom MFK Košice, kde som hrával do svojich 18tich rokov. Posledný dorastenecký rok som strávil v FK Galaktik Košice, čo bola 2.dorastenecká liga. V mužskom futbale som sa presadil v Bratislave v Devínskej Novej Vsi vo vtedajšej 3. lige Bratislava, kde som odohral jednu celú sezónu a napokon som prestúpil do ŠK Vrakuňa.

Čo zatiaľ považujete za najväčší úspech Vašej doterajšej, stále mladej kariéry?

Ešte počas pôsobenia doraste v Košiciach, sa nám podarilo skončiť na halových majstrovstvách Slovenska na 2. mieste. Verím, že v najbližších rokoch sa ešte budem z futbalu ako sa hovorí tešiť. (úsmev)

Tak a teraz už preladíme na „žlto-čiernu“ tematiku. Aké boli Vaše prvé pocity po príchode do nášho klubu?

Prvé pocity boli pozitívne, tešil som sa na zimnú prípravu. Aj momentálne mám zo všetkého pozitívne pocity. Tréningy majú svoju kvalitu, a to ma veľmi teší. Plus si myslím, že aj v šatni je dobrá partia.

Prečo ste sa rozhodli prijať práve „žlto-čiernu“ ponuku? Čo Vás presvedčilo?

Páčilo sa mi jednanie a prístup klubu. Inter vnímam ako veľký klub a táto ponuka ma veľmi potešila, takže som veľmi dlho nerozmýšľal. Ťažšie sa to však realizovalo ale som rád, že sa to nakoniec podarilo. Taktiež som hral proti Interu pár zápasov v rovnakej súťaži a páčil sa mi ich štýl hry.

Ako prebiehali rokovania?

Väčšinou na káve s pánom Barborkom. (úsmev)

Nie je tajomstvom, že do žlto-čiernych farieb ste takmer prestúpili už na začiatku sezóny. Prečo sa neskompletizoval Váš prestup už v úvode jesennej časti?

Áno, s Interom sme boli v kontakte už pred sezónou, no bohužiaľ sa vtedy kluby nedohodli, a tak som odohral jeseň vo Vrakuni.

Ako vnímate náš klub, FK INTER Bratislava?

Ako som už spomenul Inter vnímam ako veľký klub so silnou históriou a určite by si zaslúžil byť vyššie. Rád by som mu pomohol dostať sa opäť tam, kam patrí.

Už ste sa stihli spoznať s novými spoluhráčmi? Prípadne, hrávali ste s niekým z aktuálneho kádra v minulosti?

S niektorými spoluhráčmi som sa poznal už pred zimnou prípravou, keďže jeden tréning som absolvoval už počas jesene a to pod vedením trénera Hudeca. S "Kikom" Černákom, "Čembym", Milošom Angelovičom, Maťom Danihelom a Adamom Čechom sme boli počas zimnej prestávky na výbere BFZ, kde sme spolu odohrali dva zápasy, čiže už vtedy sme sa trochu spoznali. 

Máme za sebou 4 prípravné zápasy. Ako by ste ich zhodnotili?

Zápasy hodnotím určite pozitívne nakoľko si myslím, že proti nám doteraz vždy stál kvalitný súper. Podarilo sa nám aj zaznamenať dobré výsledky. Síce sa na ihrisku ešte "zohrávame" a spoznávame, no verím, že v každom jednom zápase to bude lepšie a lepšie.

Aké ciele si dávate v druhej polovici súťaže? Máme na mysli z osobného hľadiska.

Z osobného hľadiska chcem určite odohrať na jar čo najviac minút, hlavne bez zranení a pomôcť klubu na ceste v tabuľke nahor. Rovnako by som sa rád aj častejšie zapísal na streleckú listinu.

Máte aj nejaké dlhodobejšie ciele v rámci Vašej kariéry? Je niečo, čo by ste chceli dosiahnuť?

Dlhodobejším cieľom je pre mňa asi to, že by som si chcel zahrať futbal na "profi" úrovni, či už v 2. alebo v 1.lige.

Ako využívate svoj voľný čas mimo zelených trávnikov? Máte prácu alebo ešte študujete?

Mimo futbalu chodím normálne do práce. Vo voľnom čase som s priateľkou a rád sa idem prevetrať so svojím psom.

Čo by ste možno odkázali na záver nášho rozhovoru všetkým žlto-čiernym fanúšikom?

Fanúšikom by som chcel odkázať, že sa na jar tešíme na ich podporu a verím, že si naše zápasy užijú a odohráme kvalitnú jar.

Ivanovi ĎAKUJEME za rozhovor a držíme mu palce v našom milovanom klube.