Autor: redakce
Sdílet článek

FC - Žolík Malacky 0:0 FK INTER Bratislava. Druhý jarný ligový zápas hodnotia tréner Ladislav Hudec a brankár Martin Danihel.

Žlto-čierna rodina AHOJ.

Ďalší víkend je za nami a spolu s ním aj ďalší ligový duel našich chlapcov. V zápase 17. kola III. ligy Bratislava sa zverenci trénera Ladislava Hudeca predstavili na ihrisku Malaciek. Aj napriek bojovnému výkonu žlto-čiernych sa stretnutie skončilo bezgólovou remízou. Ako prvý zhodnotí duel náš kormidelník.

Pred zápasom sme si povedali v akej sme situácii. Asi nám začína tá zodpovednosť zväzovať nohy. Začali sme dobre. V úvodných 15tich minútach sme mali príležitosti na skórovanie avšak realizácia bola zlá, nedôrazná a nepresná. Súper sa snažil hrať na rýchle protiútoky po tom, čo kvalitne prehusťoval priestor na vlastnej polovici pri defenzívnej činnosti. Okrem štandardných situácií sme Malacky v podstate do ničoho nepustili. Chýba nám väčšia snaha presadiť sa v priestoroch, kde to ako sa hovorí bolí. Aj druhé dejstvo sa nieslo v podobnom duchu, ale opäť sme neboli úspešní v koncovke. Stratili sme ďalšie body. Nebudeme sa vyhovárať na zranenia, terén a podobne, pretože ak chceme dosiahnuť naše ciele tak musíme hrať inak. Doma treba zabrať a potešiť hlavne našich fanúšikov.

Pozitívom posledného ligového stretnutia môže byť fakt, že náš brankár Martin Danihel si udržal prvé "jarné" čisté konto. Ako on sám hodnotí zápas na ihrisku Malaciek?

Vedeli sme, že zápas v Malackách bude ťažký, najmä keď za nich mohli nastúpiť fortunaligisti zo Senice. Čo sa týka našej hry, tak to mohlo byť lepšie. Škoda niektorých nevyužitých príležitostí. Na druhej strane pevne verím, že to bude od zápasu k zápasu lepšie.

Spokojný s prvou "jarnou" nulou?

Určite nula na konte poteší ale škoda, že sme nezískali plný počet bodov. Určite by som bol spokojnejší, keby sme stretnutie dotiahli do víťazného konca.

Sú takéto zápasy, v ktorých brankár nemá veľa práce náročnejšie po mentálnej stránke?

Tak brankár sa musí neustále sústrediť. Pravdou je, že pokiaľ sa človek medzi troma žrďami dokáže hneď v úvodných minútach takpovediac chytiť dobrým zákrokom, tak aj samotný zápas z jeho pohľadu vyzerá o čosi inak. Takže áno, je to aj pre mňa o čosi náročnejšie, keď tej roboty je menej.

A keď už ste si našli čas na krátke hodnotenie, nedá nám neopýtať sa na záver ako sa Vám pracuje s brankárskou legendou a aktuálne trénerom brankárov v našom Interi s Miroslavom Mentelom?

Spolupráca s pánom trénerom Mentelom sa mi veľmi páči. Nemôžem povedať ani jedno krivé slovo. Páči sa mi aj to, že sme si za krátky čas vytvorili dobrý vzťah. Verím, že to nebude naša posledná spolupráca. (smiech)

Suma sumárum naši chlapci po druhej jarnej remíze zostávajú na priebežnom 4. mieste v tabuľke III. liga Bratislava. Najbližšie si to rozdajú 2. apríla v sobotu, na domácej pôde v Stupave v rámci 18. kola s tímom Športový klub Nová Dedinka. Výkop zápasu je naplánovaný na 16:30.

Chlapcom a celému realizačnému tímu ĎAKUJEME za bojovný výkon a samozrejme držíme palce v najbližšom ligovom súboji.