Autor: Redakce
Sdílet článek

Kategória U13 bronzová na medzinárodnom turnaji

Ahoj žlto-čierna rodina. Viacerí z Vás zrejme zachytili na našich sociálnych sieťach skvelý úspech kategórie U13, ktorá sa v uplynulých dňoch predstavila na medzinárodnom turnaji v susednom Poľsku. No a práve preto sme sa rozhodli, že v krátkosti vyspovedáme kormidelníka spomínanej kategórie Mareka Turlíka, aby nám priblížil to, ako bol spokojný s výkonmi svojich zverencov. Ideme na to...

Naša U13 sa v uplynulých dňoch predstavila na medzinárodnom turnaji PRO-TURNIEJE LICHEŃ CUP v susednom Poľsku, kde sa sa našim chlapcom podarilo po skvelých výkonoch vybojovať nádherné 3. miesto. Sme radi, že aj na medzinárodnej úrovni sa naše žlto-čierne farby nestratili ba čo viac, podľa domácich organizátorov nielenže milo prekvapili, ale zároveň ich jedna jediná prehra zastavila na ceste za celkovým prvenstvom. V každom prípade nasleduje krátky rozhovor s už spomínaným hlavným trénerom naše U13 Marekom Turlíkom.

Pán trener, v prvom rade Vám gratulujeme k bronzu na medzinárodnom turnaji.. s akými pocitmi prichádzate zo spomínaného turnaja a ste spokojný s 3. miestom?

Ďakujeme, myslím si, že najmä s pozitívnymi. Bola to veľmi dobrá skúsenosť pre všetkých vrátane mňa. Či som spokojný s 3. miestom je asi zbytočná otázka, ja by som nebol spokojný ani s prvým miestom, ak by prístup hráčov a naša hra nespĺňala určité štandardy.

⁠V akom formáte sa hral samotný turnaj, koľko mužstiev sa ho zúčastnilo a ako ste vy osobne videli kvalitu turnaja ?

Organizoval sa medzinárodný turnaj s 13 tímami v Licheń Stary. Tímy boli rozdelené na 2 skupiny po 6 a 7 tímov. My sme boli v 7 člennej skupine a z oboch skupín postupovali prvé 3 tímy do tzv. "gold skupiny" a tam si ešte zmerali sily proti najlepším 3 tímom z opačnej skupiny. Celkovo sme teda odohrali 9 zápasov po 28 minút. Problém bolo možno iba jedno ihrisko a teda veľký počet zápasov v jeden deň, kedy sme aj my odohrali napríklad 4 stretnutia a teda intenzita zápasu bola nižšia ako by mala byť.

Kto bol pre Vašich zverencov možno najnáročnejším súperom ?

Pravdepodobne víťaz turnaja AP Reissa Poznań.

⁠Zároveň, ktorý zápas bol podľa Vás najťažší ?

Myslím si, že odohrali sme 4 až 6 ťažkých zápasov z ktorých sa nedá vybrať jeden konkrétny.

V čom sme podľa Vás dominovali oproti iným mužstvám?

V spôsobe hry akým sme hrali.

Čo si naše žlto-čierne nádeje užili naviac ?

Verím, že každú jednu minútu na ihrisku, ale aj vo všeobecnosti celý turnaj.

Na záver Vám dávame priestor, aby ste možno poďakovali tým, ktorí si to najviac zaslúžia …

V prvom rade ľudom v klube, vďaka ktorým sa podarilo zrealizovať tento turnaj. V druhom rade rodičom, bez ktorých by to určite nešlo ak by nepodporovali svoje deti. Dokonca veľké množstvo rodičov meralo 8 hodinovú cestu a prišli sa pozrieť na všetky zápasy. V neposlednom rade všetkým hráčom, ktorí vzorovo reprezentovali náš klub a aj našu krajinu, keďže sme boli jediný slovenský tím.

Tak si to teda ešte raz celé môžeme zopakovať. Naši chlapci z U13 v základnej skupine odohrali 6 kvalitných duelov, v rámci ktorých neťahali za kratší koniec ani v jednom prípade. Následne v tzv. "zlatej skupine" prehrali iba jeden jediný duel a to proti celkovému víťazovi AP Reissa Poznań. Na konci dňa obsadili krásne 3. miesto a čo sa týka individuálnych ocenení, tak najužitočnejším hráčom celého turnaja sa stal náš Matúš Barborka, ktorému aj týmto smerom gratulujeme. Tak teda ... celému tímu a rovnako tak aj realizačnému tímu gratulujeme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu nielen našej žlto-čiernej rodiny, ale zároveň aj za vzornú reprezentáciu naše krásnej krajiny! Chlapci ešte raz ĎAKUJEME.